Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou nabíječku na autobaterii

Od: gorro® odpovědí: 3 změna:

Zdravim,potřebuji poradit jakou a kde koupit nabíječku na akumulátor 12 V / 22 Ah,kde nabíjecí proud nesmí překročit 5 A a která omezuje nabíjecí proud. Aby měla i kontrolku nabíjení - červeně když nabíjí a zeleně když je aku nabitý. Viděl jsem nějaké nabíječky v obi nebo v baumaxu,ale nevim jestli umí to co jsem psal.Prostě čeho se držet abych koupil správně Díky za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

0x

k čemu má sloužit? Třeba já mám krom běžných, jednu na autobaterii, která má regulovatelný výkon a tedy i proud a jednu na AKUPAKY, kde taktéž mohu regulovat nejen proud, ale i typ baterie. Takže myslím, nemá cenu psát jakou konkrétně máte koupit, ale spíše kde. A hlavně na co. Dobrou volbou je zajít do prodejen modelářů nebo elektroniky . Ale nemohu říct, že by nabíječka z Bauhauzu musela být vyloženě špatná. Jen tam musí mít regulační knoflít na vámi požadovanou ampéráž. Nabíječek jsou desítky. Od dobrých až po hodně dobré a to v cenové relaci i do 1000.-

hodnocení

0x

Předpokládám, že je to olověná gelová baterie. Nekupvat nějakou plechovou krabici se šmejdem ampermetrem. Obi, Baumax - zní to hrozně, ale já jsem kopil před časem v Liedlu za 400 Kč malou mikroprocesorem řízenou nabíječku. Přepíná se membránovými tlačítky - volba moto 12V, auto 12V. Max. nabíjecí proud 3,9 A který se stoupajícím napětím klesá, až přejde do malého udržovacího proudu. Doporučuji koupit automaticky řízenou nabíječku.

hop®
hodnocení

0x

Já většinou tyto záležitosti řeším přibližně takto:

Na internetu zkusím najít věc, který by mi nejvíce vyhovovala, zjstím parametry a hledám recenze. Potom to protáhnu přes heuréku, abych našel nejlepší cenu. No a pak přemýšlím, kde to koupit.

Přiznávám, že úspěšnost (kterou sám sobě subjektivně přiznám) této metody je asi 70 procent. Ale zatím jsem nic lepšího nevymyslel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]