Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám vytečené baterky?

Od: baterie odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
Zapomněli jsme na zahradě hračku, která je na baterky. Nevím jak dlouho,ale asi 14 dni cca. Už měla vybité baterky,a když jsem je chtěla vyměnit, našla jsem rez kolem spojů baterek a těch kovových částí (pružinky, prostě ty kontakty). Nevím teda, jestli ty pružinky zrezly protože na to pršelo a dostala se tam voda,nebo tím že baterky vytekly. Jak to poznám, víte někdo. Trochu rzi bylo i na konci baterky,rukou jsem to normálně setřela.Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S velkou pravdepodobnosti baterie vytekly. Kontakty bych osmirgloval a vyzkousel hracku s novyma baterkama.

hodnocení

1x

Když vytečou baterky, tak se většinou na baterii a kontaktech objeví velmi drobné krystalky elektrolytu vyteklého z baterie.

hodnocení

0x

Na "vytečené" baterii je pouhým okem poznat, že vytekla, tedy že z ní něco teče/teklo. ;)

Tu rez nebo její stopy je třeba pečlivě mechanicky vyčistit (bez chemie!) a s novými bateriemi vyzkoušet, zda jsou kontakty funkční.

doplněno 21.10.23 19:05:

Tu rez během 14 dnů spolehlivě vyvolá vlhkost. Ale ať tak nebo tak, ten prostor baterií je třeba řádně vyčistit a očistit kontakty od rzi.

baterie
hodnocení

No to chápu, ale nic kromě rzi jsem tam neviděla, tak právě nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]