Nejste přihlášen/a.
ahoj všem znalým
Prosím, pojďme prodiskutovat zkušenosti monokular - termokamery a digi-noční vidění. Tyto zkušenosti můžou mít myslivci, vojáci, fandové zážitkových akcí..., ale třeba i hlídači objektů.
Hledám pro jednoho známého ideální variantu "obranného ověření"lokality bez osob. Lokalita má část lesa, nějaké budovy a samozřejmě terén s různými dalšími skrýšemi.
Já našel dva kousky - limitované cenou do 20.000,-Kč
nocni-videni.heureka.cz/... - za velkou výhodu vidím možnost jednoduché výměny baterie - v případě nutnosti jen vyměníte a funguje dál - oproti nocni-videni.heureka.cz/... - která při nutném dobíjení nefunguje. A všichni známe tu situaci, kdy se baterie vybije ve chvíli, kdy to nejméně potřebujeme...
Parametry nelze jen tak lehce specifikovat do vyhledávače a každý kousek má něco pro a něco proti... Prosím tedy o konstruktivní kritiku přístrojů a návrhy lepších v dané cenové relaci.
Děkuji!
Já bych volil ten Pard, protože má výměnné baterie (hodně důležitý bod), značnou odolnost proti otřesům (.308W kope opravdu dost a dát si ji do nabídky a tedy srovnání, co je běžné zacházení, už něco znamená), pevné uchycení na zbraň jde použít i k uchycení na cokoliv jiného a tedy dobré stabilizaci a konec konců i ty recenze (dlohodobě používám, vs. viděl jsem ale nepoužívám) jdou v jeho prospěch.
Doporučoval bych probrat se známým to zvětšení, pro větší přehled je lepší menší dolní hranice, pro přesné určení sledovaného objektu je lepší ta vyšší. Já bych asi volil 4.5-9x. (Nedávno jsem koupil puškohled 1-6x a jsem spokojený, ale střílím tak do těch 100m. Na max zvětšení je ten zorný úhel u 6x už docela úzký, pro pohyb mezi budovama bych zoomoval silně dolů. Ale tohle je silně individuální, záleží velmi na tom, jak přesně to bude používat. Sem to píšu jen proto, že větší určitě neznamená automaticky i lepší.)
děkuji moc - osobně jsem také toho názoru.
Počítáme s tím, že střílet se bude pouze na bližší vzdálenosti - max. 150m - pokud se střílet bude... Hlavní je ta praktičnost, což souhlasím s tou baterií..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.