Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevolnost při používání zvlhčovače vzduchu

Od: vitecek® odpovědí: 4 změna:

Zdravim, bydlim v bytě a pořídil jsem zvlhčovač vzduchu.

Má teplou páru.. a mám problém, že při použití je mi vždy potom nevolno.. používám destilovanou vodu..

napadlo mě, buď že by ta destilka uvolňovala do vzduchu nějaký ty plasty (což destilka umí prej),

a nebo že tim, jak je vyšší vlhkost, tak třeba přetápim a pak je mi blbě - je mi jakoby nevolno ve smyslu, že mi je horko a jsem na dotek přecitlivělej, jak kdybych měl teplotu tušim (tu jsem neměl tak 10 let, takže už si ten stav moc nepamatuju).. děje se mi to pravidelně, když ten zvlhčovač použiju.. ale přitom teplotu v místnosti beztak cejtim, jako normálně a reguluju to vypnutim topení, případně otevřenim okna.. takže se podle mě vlastne nepřetápim (jen jsem napsal ten myšlenkovej pochod).. tak nevim.. nemá to někdo podobné? díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, byl jste někdy v sauně? Tam nemohu já, protože v tom vlhkém horku postrádám dostatek kyslíku, tak to máte zřejmě nastaveno stejně. Destilka je "mrtvá voda", ale jestli to návod k tomu přístroji nezakazuje, tak použijte zkusmo kohoutkovou vodu. Při vyzkoušení se tam vodní kámen nestihne utvořit a Vy (možná/snad) poznáte rozdíl. Zřejmě je chyba zvlhčovat vzduch, když Vám to potom vadí. Zdravím!
doplněno 17.10.23 02:22: vitecek - kdo Vám poradil to pití destilky, jak píšete níže? Nebyl to internet? Proč to děláte? Co to má s člověkem udělat? Nezdá se Vám, že to je pro zdraví nebezpečný nesmysl pít mrtvou vodu? Destilku maximálně do chladiče u auta, ale pochutnávat si na ní?
hodnocení

Jo jasně, v sauně jsem byl a moc dobře mi to nedělá, pálí mě v nose, na druhou stranu se docela často koupu v horký vodě.. a když už cejtim, že je to spíš ke škodě než užitku, tak holt vypnu vodu a vylezu ze sprchy.

Ale tady to docela dobře reguluju podle mě..

jako chápu, že neni dobrý zvlhčovat vzduch, když mi to vadí, ale to nevysvětluje proč - kdybych věděl proč, mohl bych danej problém eliminovat.

hodnocení

0x

To je divné, že vám je z odpařené destilky šoufl. Zkusil bych jinou vodu (sterilizovaná demivoda, destilka od jiného výrobce), nebo zkusit nějakou uklidňující vonnou esenci určenou do zvlhčovačů. Případně důkladně prozkoumat zvlhčovač, jestli se pára něčím nekontaminuje.

hodnocení

jako je to destilka z reverzní osmozy, kterou jsem i pil.. a problém jsem nezaznamenal.. (neřešil bych, že se to nemá aktuálně).. jen jsem slyšel, že destilka jak na sebe váže minerály, tak na sebe váže i nějaký látky v plastech.. ale to se prej řešilo tim, že se do plastu voda naleje 3x a v podstatě to vytáhne.. (řešilo se to na jednom webu, kde pili právě destilku)..

a pak už je to ok..

hm, no , jako , můžu zkusit tam dát prostě nějakou normální vodu, vodní kámen pak holt odstranim.. ale mám dojem, že tim to neni, že jsem to už i zkoušel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]