Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého výrobce el. nářadí zvolit?

Od: magdon® odpovědí: 18 změna:

Vykradli mi dílnu :(. Odnesli 25 let starou malou stolní brusku, stejně starou rozbrušovačku a poloprofesionální vrtací kladivo (rok po generálce :(). Taky prázdný kufřík od aku vrtačky *zed* (vrtačka ležela na stole, v kufru ale byla nabíječka) a starý akušroubovák, který už toho hodně pamatoval (pro změnu bez nabíječky). Mafla nechali v regálu (asi by se špatě nesl). Takže mě čeká nákup nového zařízení. Většinu nářadí mám (měl jsem) "Bosch", ale slyšel jsem, že Bosch už dávno není, co býval. A tak se ptám - co za rozumnou cenu v rozumné kvalitě koupit?

doplněno 13.10.23 15:56:

Živit se s tím nářadím nebudu, ale vercajk pro kutily taky nechci. Takže něco mezi nářadím z Lídlu a nářadím profesionálním.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Akušroubovák/ akuvrtačka je dobrej Lidl, baterky mi přijdou dokonce lepší než od Makity, vrtací kladivo taky Lidl, flexu 125mm s regulací otáček mám taky docela dlouho a drží.. Záruka 3 roky a není problém to vyreklamovat, když se ti to nelíbí tak do měsíce můžeš vrátit (i koupený v e-shopu jde vrátit v sámošce)

Ze značkových jsem pro Makitu, asi jedinu nevýhodu vidim drahý baterky. Pak že láká zloděje, Lidlovku ti nechaj za tu jim nikdo moc nedá *smich*

asd1

Píšeš něco mezi Lidlem a profi - to co z Lidlu doporučuju je opravdu dobrý, neboj se toho. Vyzkoušej a uvidíš sám, není to problém vracet, doneseš do krámu vrátíš hotovo, nedělaj ofuky.

re4zon
Souhlas, cernej lidl je vetsinou na urovni poloprofi znacek typu makita, plus ty levnejsi baterky. V pomeru cena vykon vyhrava jednoznacne. U neaku veci bych sel do metaba nebo dewaltu.

Když taková chvála výrobků z Lidl, proč ne - kupte si. ALE tak sakra PROČ je zde (a nejen ZDE) nejvíce dotazů jak Lidl produkt opravit? A chodit vracet/reklamovat nářadí od rozdělané práce? Ne, za mne ne. Lidl výrobky nemohu doporučit. V nákladech za rok značky jako - Metabo, Makita, Bosch (slyšel jsem ... láry fáry), Black&Decker mají řady hobby a profi. Pozor, zpravidla příslušenství, jako nabíječky, akumulátory a podobně, nejsou mezi těmito řadami zaměnitelné, ač se jedná o stejnou značku.

Osobně jsem před 25 lety začal s Bosch (hobby i profi) a dodnes se jediné nářadí z asi 16 druhů nepokazilo (aku i na 230V). A to jsem ho zpočátku dost využil při stavbě rodinného domku, nyní při údržbě.

re4zon
Zapoj trochu hlavu, asi protoze si ho kupuje nejvic lidi. Jednal kvuli cene, jednak protoze je nejpohodlnejsi si koupit vrtacku pri nakupu brambor.. navic kdo ma na baterky do metaba se vetsinou nepta a koupi novou, nebo to hodi do servisu, protoze ma prachy a ne chut se v necem hrabat. A kdyz uz jsme u toho, zminovat b&d vedle metaba je asi jako doporucovat mercedes nebo dacii. Vim presne, jak se b&d vyrabi, kdo to dovazi a co to je zac, cistokrevna cina, a to nejen puvodem.

Poslední dobou akušroubováky LIDL stojej za prd. Uhlíky montujou opačně a pak se rychle opálí komutátor.

Jiři Bekr má na youtube o tom videa.

asd1
Ty lepší mají bezuhlikovy motor.

hodnocení

2x
Na použití jednou za čas není Lidl špatnej. Ale jen černej. Zelenej je o ničem.

el
hodnocení

2x
Vzal bych Makitu.
S makitou mám víc jak 15 let zkušeností , je to dobré nářadí za ty peníze.
U elektrického nářadí asi není o čem přemýšlet.
Co se týče aku nářadí tak bych se možná nebránil ani tomu Lidlu.
Za performance bych asi nepřiplatil, pořád to bude nářadí co se nedá pořádně servisovat.

hodnocení

0x

No určitě se předvánoční výprodeje dívejte po celkových sadách.. - já bych šel směrem Makita nebo Metabo. Podle vašich nároků na nářadí co do typů ...

doplněno 13.10.23 15:52:

např. naradiprofesional.cz/...

hodnocení

Tak jo, šroubovák a vrtačka by z Lídlu stačila (ta ukradená ani neměla název), ale vrtací kladivo jsem měl v podstatě tohle a plně mi vyhovovalo. Používám ho sice relativně málo, ale dostává dost zabrat. Nechci aku. Právě váhám, jestli zase Bosch, nebo něco jiného *zmateny*.

Též jsem byl zastáncem 230V. Ale když máte přebrousit zábradlí, ať již ocelovým kartáčem na flexe, či vibrační bruskou, náhle zjistíte, že kabel je furt někde zamotaný mezi šprušlemi. A dnešní aku Li-ion, je zcela něco jiného, jak před 10 roky NiCD. Nebo něco opravit na konci zahrady a tahat pro 5 minut vrtání 30 metrů prodlužky.*cert* Samozřejme vrtačku Bosch GSB 13 RE ve stojanu mám asi 15 roků na 230V, ale už jsem si předloni dopřál i Bosch GSB 180-LI, dobrá volba, jsem s ní spokojený

re4zon
Hele vrtaci kladivo neporadim, ale za sebe muzu rict, ze mam snad prvni verzi z lidlu asi za 1500, zhruba 10 let, navrtalo i nasekalo se toho sakra hodne a furt jede, i kdyz se k nemu chovam jako k levnemu kramu, ktery si nezaslouzi sebemensi peci. A vrta s poradnym vrtakem porad dobre, jen uz je krive sklicidlo (o pridavnem s klickou radsi nemluvim, to se rozpadlo po roce).

Už asi víte (viz předchozí příspěvky), že mám řadu Bosch. Vrtací kladivo mám na 230V asi více jak 10 roků Bosch PBH 2100 RE, provrtával jsem překlady nad okny, betonové skruže u studny, boural septik ... a mohu doporučit. Ale nutno mít kvalitní vrtáky, dláta, ... které začínají na 200 Kč.

bod®
hodnocení

0x

Přidávám se k doporučení uživatele @asd1 - nářadí Makita. Pokud jde o drahé baterie, o kterých se zmiňuje, kupuji online v Kauflandu DVOJICI (2-Pack) akumulátorů do Makity za cenu jednoho originálu, fungují dobře. "2-Pack Lithium-iontová náhradní baterie Replacement Tool Batteries Baterie pro nářadí Makita."

Jakého výrobce el. nářadí zvolit?

hodnocení

0x

Buď čierný Lídl alebo modrý Bosch Heavy duty.. Bosch má dobrý servis a dobrú dostupnosť náhradných dielov a v nákupe v Hornbachu,ak máte možnosť 5 rokov záruka bez priplácania.

spu

Modrý Bosch nebrat.

Vy by radšej hobby zelený,že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]