Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka aviváž

Od: diegos odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Mám dotaz zda zde někdo neví jak je to s modernějšími pračkami, ohledně času kdy dávkují aviváž do bubnu pračky.

Měl jsem starší pračku a u té aviváž zmizela z šuplíčku vždy ke konci jak by to mělo být.U nové jsem si všiml že zmizela

asi v první třetině praní a ted je otázka jestli aviváž zteče někam do mezi boxu, a do bubnu je přidána správně až ke konci praní.A nebo jestli je rovnou poslána do bubnu nelogicky ještě v první třetině praní.Co jsem se ptal pár lidí tak mi potvrdili že jim to taky takto mizí z šuplíku dříve a někteří to řeší tím že aviváž na začátku praní vůbec nedávají a po cyklu praní ještě spustí znova máchání a přidají aviváž.

Rád bych zjistil jak to tedy je.

Předem díky za info.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

1x

Ano, aviváž nedávat. O sušišce ani nepišvě.

julie12345
hodnocení

1x
Používám aviváž v menším množství, mám tvrdou vodu a bez aviváže ani ránu. Každej to má, jak to má. Proto nechapu ty absolutně irelevantní odpovědi, že aviváž to a támhleto. Na to se nikdo neptal. Mně to neplechu nikdy nedělalo, takže třeba jen dávkujou špatně nebo nečistí pravidelně pračku. Aviváž dávám do šuplíku a mizí až na závěr při máchání. Taky si nemyslím, že by mizela někde v mezipřihrádce. Chce to teda u každého programu vysledovat, ve které minutě dochází k napouštění vody na poslední máchání. Ale to pak přeci není reálné do budoucna sledovat...

aaa
hodnocení

0x

Aviváž do pračky moc lidi nedávaji. Zadělá jenom pračku.*mala*

hodnocení

0x
Jak píše aaa, aviváž jen zalepuje pračku a když se pak prádlo dává do sušičky, tak se vůbec nemá používat, protože její výměník a filtry to zalepuje mnohem hůř.
Jinak podle mě tam mezinádržka není, musíte si k tomu sednout a poslouchat, kdy pračka vypouští a podruhé napouští, tedy máchá. Podle mě to je u rychlého cyklu přesně jak se vám zdá, pračka 15..20 min pere, a pak přes půl hodiny máchá a ždíme.
vibe2*

Aviváž nezalepuje pračku.

Zkuste ji dávat více naředěnou, ne koncentrovanou.

diegos
hodnocení

0x

Sušičku nemám a tu starou pračku jsem měl 10let a používal jsem aviváž a předemnou ji měla známá asi 8let a taky používala aviváž...myslím že 18let výdrže na pračku je dost...A to že nemá pračka ráda aviváž jsem nikdy neslyšel *sok*

Sušička to nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]