Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Canon 250d - externí mikrofon

Od: lukaslis* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

používám zrcadlovku Canon 250d. Občas potřebujeme tímto foťákem natočit krátké video s použitím externího mikrofonu. Ve chvíli, kdy mikrofon připojím, záznam zvuku přestane. Jsem si jistý, že mikrofon mám správný (na jiné kameře funguje bezvadně), zkoušel jsem i víc druhů mikrofonů. Pokud jakýkoliv z nich připojím, zvuk se přestane zaznamenávat. Funguje pouze vnitřní mifkrofon ve foťáku, který stojí za houby.

Nevíte někdo, čím by toto mohlo být?

Díky.

L.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíte v menu nastavení foťáku zvolit externí mikrofon a nastavit jeho citlivost ručně (je tam měřič intenzity) nebo ponechat automaticky.

Má to tak Nikon, takže canon asi stejně.

lukaslis*
hodnocení

V menu jsem našel pouze položku "Audiozáznam" a tam přepínání na Automatické a Ruční. U toho měření intenzity. Nikde ale nevidím přepínání na externí mikrofon. Podle intenzity vidím, že vnitřní mikforon fotoaparátu funguje a jakmile zapojím externí, přestane se zvuk snímat. Přepínání nebo povolení externího tam nidke nevidím.

No jo, no. Canon. Zkusím pohledat v manuálu na těchletěch internetech..

Tady modry-petr.cz/...">se píše, že připojení externího mikrofonu má prioritu, takže by se snímání zvuku mělo přepojit na něj.

Máte to dobře zapojené a máte vhodný a správně nastavený mikrofon?

Canon 250d - externí mikrofon
lukaslis*
hodnocení

Zkoušel jsem dva různé mikrofony, oba na jiných kamerách fungují bez problémů. Když jsem připojil mikrofon přes čtyřpinový jack, zvuk se ani nehnul. Ve chvíli, kdy jsem připojil třípinový jack, vidím na škále zaznamenávání zvuku, že zvuk se snímá. Jakmile ale začnu natáčet video a později ho přehraji, slyším pouze šumění. Zvuk žádný.

hodnocení

0x
Jsem myslel, že jste se přepsal, ale koukám, že Canon zase začal číslovat odspoda.. To jsem zvědav, co udělá, až mu to vyjde na kdysi již použitá označení.
doplněno 13.10.23 12:10:

1. Nemáte aktivní high speed video? Při tom zvuk nefunguje.

2. Kolik pinů má jack vašeho mikrofonu? Canon tuším podporuje jen třípinové TRS.

lukaslis*
hodnocení

Netuším, co je high speed video. V menu jsem nic podobného nenašel. Čtyřpinový jack se ani nehne, třípinový vypadá, že funguje, ale jakmile spustím přehrávání videa, slyším jen šumění.

Takže je to tak, jak píše @tomkk, musí to být třípin. Ten šum může být způsoben buďto špatným nastavením mikrofonu (citlivost, odstup signál/šum) nebo jeho nedostatečným napájením (slabá baterka).

High speed je technika snímání vyšší snímkovou frekvencí (FPS) než je běžných 24 snímků za sekundu.

lukaslis*
hodnocení

A nemůže to být tím, že k tomu Canonu lze připojit jen jeden druh mikrofonu? V tom návodu píšou jen o dm-e1. Ale snad k tomu nejde jen jeden mikrofon a víc nic, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]