Nejste přihlášen/a.
Druh předzesilovače se řídí použitou vložkou. Pro magnetodynamickou je jiný, pro krystalovou je také jiný. Tuším, že NZC 030 má krystalovou vložku, takže je třeba předzesilovač s velkým vstupním odporem, jinak krystalová vložka laicky řečeno půjde do zkratu, tudíž nedá žádný signál. Pro upřesnění, magnetodynamická vložka nepotřebuje předzesilovač s velkým vstupním odporem, ale je třeba, aby měl určité napěťové zesílení a kromě toho ještě kmitočtovou korekci, aby následující zesilovač byl schopen signál správně zpracovat.
Konkrétních typů je mnoho a já už se tím skoro 30 let nezabývám. Ale Google to umí najít.
To právě nefunguje, aktivky na PC i přes mobil hrají úplně perfektně a nahlas. Na gramofonu výškově a potichu. Mám redukci pětikolik jack a z toho cinch do beden. Někde jsem se dočetl jen to, že je to nezesílený výstup din 5. Díky
Podle mého názoru je ten 5-ti kolík výstup z přenosky = vstup předzesilovače, viz schema zde
Krystalová / piezoelektrická přenoska VK4302 do NZC030 je zde
" To právě nefunguje, aktivky na PC i přes mobil hrají úplně perfektně a nahlas. Na gramofonu výškově a potichu. Mám redukci pětikolik jack a z toho cinch do beden."
Jak je zapojena ta redukce? Porovnejte se schematem - viz výše.
Jaká je v gramofonu přenoska? Ra původní (viz výše)?
Je v něm keramická vložka a ta bedny evidentně nevybudí. Na DIN je přímý výstup z přenosky. Nechal bych tam zkratovací špunt a výstup bych vyvedl z výstupu zesilovače. Pro sichr by možná bylo dobré tam dát dělič 2:1. Podle vztahu k historické hodnotě by bylo možné zabudovat do gramofonu panelový jack nebo přiletovat odpory přímo na reproduktorové konektory, takže by se dal později uvést do původního stavu nebo udělat spojovací kabel s krabičkou a odpory. Koncový zesilovač spolehlivě vybudí linkový vstup beden.
Tak zkusím jednoho známeho zda by to zvládl, pokud se nepřijde na jednodušší řešení Sám si na to netroufnu.
Jenže koncový zesilovač v gramofonu by musel být nastaven na úroveň linkového výstupu (755mV RMS / 2V pp @ 0dB) a uživatel by musel dávat pozor, aby vstup nepřebudil...
Tady
je katalogový list MBA 810DAS - na vstupu je 40 až 100 mV, na výstupu je při napájení 12 V napětí cca. 2,5 V.
---
Snad to známému pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.