Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měnič napětí pro US a UK spotřebiče

Od: luciebarova odpovědí: 37 změna:
Dobrý den, koupila jsem na amazonu spotřebiče - dva hrnce na tavení vosku, každý jiný. Jeden má EU zástrčku a druhý jinou, viz foto.
Posílám také info z letáku, co jsem tak pochopila (moc tomuto tématu ale nerozumím), tak aby spotřebiče správně fungovaly, je třeba použít měnič napětí. Můžete mi poradit, jaký správný koupit? Předem děkuji. Bárová

Měnič napětí pro US a UK spotřebiče
Měnič napětí pro US a UK spotřebiče #2
Měnič napětí pro US a UK spotřebiče #3

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Hrnec má příkon cca 1650 W, takže transhormátor spíše 2000W. Tady allegro.cz/... transformator 3000 W a ten by stačil bohatě.

3m

Hrnek za 40$ a transformator k tomu za 1700 Kc to se vyplati...

Podle meho je to nesmysl. Stejnou funkci udela "zavarovaci hrnec” ten se prodava za 12-18 stovek, ne?

111®
hodnocení

5x

Potřebujete transformátor z 230V na 110V / nějakých 1600W . A neměli ty hrnce rovnou na 230V?

Tady je odkaz na 1600W prepetove-ochrany.heureka/...

hodnocení

3x

Zohnat snuru s koncovkou pre CR nie je problem, staci nejaka od pocitaca. Horsie je to napatie 110V, potrebujete trafo alebo triakovy regulator, ktory z nasich 230V vyrobi 110V efektivnych.

Nie je to UK, tam maju v zasuvke 230V ako my, len mechanicky inu zasuvku.

111®
hodnocení

2x

Vidlice toho mnoho neřekne , spíše popis možná někde na dně, nebo z technických parametrů v manuálu

hodnocení

2x

Namiesto fotiek vidlic sem dajte fotky stitkov spotrebicov, tam je uvedene napatie a vykon.

hodnocení

2x
Ona to zas taková sranda není, krom toho že je trafo velké a drahé, bude mu při zátěži propadat výstupní napětí (nedávno tu někdo řešil, že mu s trafem pražička kávy málo peče). Taky takové trafo při zapnutí někdy rádo velkým proudovým pulsem vyhazuje jistič.
Dejte odkazy na oba výrobky, třeba ještě něco vymyslíme.
luciebarova
hodnocení

jano123
hodnocení

2x

S tými triakmi, a s trafákmi sú samozrejme riešenia, ale sa zabudlo na taký detail,...

Ak to pani bude používať v "drevárni" a a na tavenie vosku, tak ok...*zmateny*

Ďalšia vec je, kto to namontuje. Obávam sa, že náklady a starosti, by prevýšili

cenu nového na 220V/ resp.230V.

Neviem ako to na Amazone "funguje", či je možnosť vrátiť, alebo vymeniť,

touto cestou asi by som sa vydal...*zdravi**mir*

luciebarova
hodnocení

Používám v dílně, co mám ve sklepě a používám k tavení vosku na svíčky.
Hrnce mám dva a jeden jsem již použila, tudíž jej vrátit nemohu. Druhý přišel dnes.
Pokud to půjde s tím trafem, tak to zkusím. :)
Děkuji za rady a názory. :)

3m

Kdyz jste ho pouzila tak vam funguje nebo ne?

Kdyz je na 110V a pustite do nej 220V tak bude topit rychleji ne? Treba to termostat jenom driv vypne?

Ciste reseni je pouzit spravnou verzi drnce na 230Voltu. To jste objednala v cizine nebo kde? Kdo vam to poslal do CR?

hodnocení

2x

V popisu na Amazonu je psáno, že hrnec je na 220-110 V. Já bych se jich zeptal, jak se hrnec přepne na 220 V.

Vráti lze bez problému, ale obávám se, že bude nutno hrnec poslat do USA. Web amazon.com je primárně určen pro Američany, pro Čechy je určen web amazon.cz (je i v "češtině"). Tam koupenou věc lze vrátit zdarma tuším, že do 30 dnů. Ale bohužel, amazon.de má úplně jiné ceny než amazon.com; už jsem narazil i na desinásobek:(

luciebarova
hodnocení

Děkuji za odpovědi, to jsem si teda naběhla.
Upřímně mě to ani nenapadlo řešit, měla jsem za to, že jen koupim adaptér na zásuvku a bude.
A tohle tedy asi fungovat nebude, co?
tipa.eu/...
Jedině na spotřebič do 45W...
Berte, co navrhuje @rumicek, sice 1700 navíc...nebo nový hrnec na 230V, vyberte si...

Nebude, ma to len 45W.

Ak to ma len primitivny termostat a nie elektroniku, malo by to ist osekat triakovym regulatorom, len potrebujete niekoho veci znaleho, aby to nastavil podla true rms multimetra.

luciebarova
hodnocení

Děkuji za rady.
Mihubse ještě tedy zeptat, když vás mám takhle na drátě, co tento druhý hrnec?
Zde odkaz:
amazon.com/...
A přikládám fotky.
Ten také potřebuje měnit napětí? Nebo stačí adaptér na zásuvku? A případně to by šlo určitě vyřešit tímto jedním měničem, jestli se nepletu?
Měnič napětí pro US a UK spotřebiče #4

Koupila jste špatný typ. Ve třetím bodě popisu je uvedené i napětí 220V. Napájet to přes obří trafo je blbost, stejně jako celý tento výrobek. Na způsob tavení se zeptejte u výrobců svíček.

luciebarova
hodnocení

To je mi už teď jasné, jak říkám, ani mě nenapadlo tohle před nákupem řešit. Jsem poučená pro příště. Už to ale mám doma, tak hledám řešení. Ušetří mi to spoustu práce i času. Taky nevím, proč by to měla být blbost. :)
Nicméně i tak, děkuji za názor.

Je to extrémně drahé, kloudnou regulaci teploty to nemá a špatně se to bude čistit. Pohodlnější by bylo mít plynule regulovatelnou plotýnku za dvě stovky a vosky rozehřívat ve vodní lázni. Různé vosky potřebují různou teplotu a navíc poměrně přesně nastaviletnou. Lepší je mít každý druh a barvu v jiné nádobě.

luciebarova
10.10.23 14:34
hodnocení

Měnič napětí pro US a UK spotřebiče #5
Ano, stejný problém...110V; vyřeší výše uvedené trafo 3000W...a třeba současně oba spotřebiče..
Stejný problém, 110 V. Jedině s drahým velkým trafem. Vyhoďte to, nebo to prodejte někomu, kdo to užije. Třeba kdyby sehnal náhradní topná tělesa na 230 V. Ale nejspíš to nikomu nebude stát za to.

Trafo nie je nutne, je to odporovy spotrebic, staci triakom zosekat sinusovku tak, aby to bol ekvivalent 110V sinusu. Regulator moze stat tak 500 CZK max.

luciebarova
hodnocení

Nojo, jenže nevim, jak já tady seženu někoho, kdo by mi to udělal.

luciebarova
hodnocení

Tak aspoň, že mi bude stačit jedno.
Všem moc děkuji za odpovědi, jak přijde, dost možná budu psát o pomoc se správným zapojením a nastavením.
Díky, vážně jste mě zachránili.
Přeji hezký den všem.

Take trafo je zbytocne drahe a velke a tazke, ak mate v okoli nejakeho elektronika, nech sa spravi pokus s triakovym regulatorom.

ka

Ano, stačí šikovný elektrokutil, ať dá toto do nějaké krabičky aliexpress.com/...

luciebarova
hodnocení

No jo, no, u nás jsou dost drahé. Kdybyste chtěla ještě větší, asi by šel poużít zavařovací hrnec. Normálně tak za 2000, zde ve slevě použitý:
kasa.cz/...
Nebo jsou dvojité?
luciebarova
hodnocení

To jsem řešila jako první variantu, avšak dle recenzí se v takovémto hrnci - respektive nalévacím kohoutku vosk většinou zasekne - zatuhne a neteče. Proto jsem volila hrnec, jaký jsem objednala, dle recenzí ostatních výrobců svíček s ním byli všichni spokojeni. A je přizpůsobený přímo na vosk. :( Snad ještě nějaké řešení najdu, ráda bych je využila.

Ano. to se v té plastové výpusti bude dít. Ale podle mě stačí vyměnit ten plastový kohoutek, který nevede teplo, za kovový (3/8") a bude to ok.
Shodou okolností jsem to teď měl v ruce, protože hrnec předělávám na vaření něčeho zajímavějšího.. :-D
luciebarova
hodnocení

To mě zajímá, ale hádám, že si to necháte pro sebe :D

Tady nelegální návody nejsou povoleny. Ale teoreticky by v tom šla destilovat i voda do žehličky. ;)

lega

Jake nekegalni navody? Domaci destilace je povolena pro nejake rozumne objemy ne?

Není, je to přestupek.
3m

Aha, to je chuze na cervenou taky..

pry hrozi 3000,- pokuty (clanek z roku 2013) :)

Tady je obsahla diskuse k domacimu pálení zahrada.cz/...">https://web.archive.org/web/20080830011426/ zahrada.cz/...

V takovém případě je nejotravnější zabavení zařízení. To většinou stojí o dost víc jak 3k.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]