Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mně, jaké radiostanice používají radioamatéři, já mám ručku Baofeng, co používají na velké vzdálenosti, nebo si vystačí jen s ručkou? jaké vaše oblíbené radiostanice? děkuji
Záleží, kam až to chcete dotáhnout, kam se až spojit. Co od toho očekáváte.
Já pamatuji porevoluční začátky s CB rádiem a výlety po okolí, na kopce, odkud to frčelo. Určitě ve Vašem okolí je parta, která se schází někde na pivu, či kafíčku. Pamatuji se, že nás se scházela i stovka příznivců každý týden.
To jo.!To bylo nejlepší jak si způsobit alkoholismus.Ničemu nerozuměli,nic nepostavili, nic nedodržovali a když jim
dovezli TRXY- dělali jenom bordel na Bandu CB.Po zrušení telegrafní zkoušky bordel přelili mezi osvědčené HAMY-
ny KV.Na telegrafní segmenty se díky svému IQ nedostali.Jinak by šli do Chládku.
Píšu o vztazích Krátkovlných koncesovaných radioamatérů a síbíčkářu.
Dříve byla povinná telegrafní zkouška k získání koncesní listiny.
Dnes to není potřeba, ale pokud nemáte znalost telegrafie tak se na Dálkové spoje nedostanete.
V telegrafním segmentu jsou ty nejkvalitnější stanice.Tak asi tak.Ale napsal jste v podstatě
že to je věc kam až to každý dotahne.To je pravda. Na ty setkání krátkovlní amateři nechodili.
Tak když někoho uspokojí to co dělá tak je to ok.Mimochodem CB pásma byly dávno před revolucí.
Nikdo ale neměl zařízení.Tak byly pusté.
V roce 1991, kdy jsem dělal koncesi já, pro skupinu D nebyla tegrafie povinná. Ovšem byly povoleny jen pásma 2m, 75cm a 21cm.
Dneska se to dělí jen na HAREC a NOVIC.
Je to tak!Před revolucí jste musel na třídu C s povinnou tlg zkouškou.
Jinak Vás na KV nepustili!
...nejlepší jak si způsobit alkoholismus...
Jako proč?
O historii CB v době komunistů nebyla řeč. Již před revolucí se stavěly stanice, doma na koleně. Ale sehnat součástky, třeba krystaly, to bylo na protekci v prodejně Tesla Pardubice...
To je pravda.Stavěli se, ale jenom na amaterské bandy.Na CB nikdo nebyl.Ten kdo
to uměl tak si rovnou udělal koncesi.Mimochodem ty krystalové filtry se lapovali doma.
Jódem nahoru a sirkou dolu.Krystalů bylo- dost jenom ne ty pravé.No a Tesla Pardubice?
Ano- jenom jste musel být opravdu opatrný.§§Někteří se na to vykašlali a šli
cestou fázové metody.No a ty schůzky -No-Koment.Taky jak kde.
monk, já stále čekám na ten alkohol, jak to bylo, páč pamatuji doby, kdy jsme se scházeli v počtu okolo 100 lidí každé sudé uterý, a že by tam byl někdo opilý? To určitě ne. Taky pamatuji, jak jsme jezdili po Vč.kraji po kopcích...
Taky bez chlastu.
To jste štástný člověk.Pamatuju opilce na CB, převaděčích a 80 metrech SSB.Dost se etablovali
právě ze CB.Napsal jsem taky jak kde.Třeba to u Vás fungovalo dobře.
Z těma krystalama jsem to napsal blbě.Jódem se tahnul krystal dolů a ustalovačem nahoru
(nebo se odbrušoval sirkou). Tak to bylo.Udělat filtr bylo celkem umění.Tak asi tak.
Tak bych to ještě doplnil:Doporučil bych Vám Admine( a jiným) si přečíst
knižní publikaci"Za tajemstvím éteru" od Dr Josefa Daneše.Je to pěkné počteníčko
o historii radioamatérů a vysílání v Českých zemích.Bez rozdílu CB nebo Koncesovaných Hamů.
To je pro Votrapy kteří se tváří jako Radioamatéři.
Když chcete být plnohodnotným Radioamatérem- musíte jít na telegrafní provoz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.