Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menič baterie

Od: buri* odpovědí: 5 změna:
Zdravím, jsem teď obytnou dodávkou ve Španělsku a mám měnič z 12v na 230 150w max 300w. Chci si nabít notebook ale měnič mi to nedovolí.
Kdybych sehnal např. 1000w a více měnič mělo by to jít a nic se nepokazit?
Předem děkuji za rady v elektronice se nevyznám tak budu rád za jakékoli řasy vysvětlení.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží na tobě jak moc často chceš měnič využívat a jak moc má být univerzální.

Buď si koupíš měnič s větším výkonem - tak jak radí předchozí rádci.

Nebo můžeš koupit adaptér pro napájení notebooku z autozásuvky - což bude asi levnější a jednodušší řešení. (protože s měničem transformuješ napětí z 12V na 230V a pak podruhé z 230V na nějakých 19V).

hodnocení

2x

Jste si jistý, že výkonnější měnič využijete i k něčemu jinému? Jestli ne, tak by bylo efektivnější napájet notebook měničem z 12V. Nejspíš by stačilo před nabíječku dát do série termistor nebo udělat krabičku s vypínatelným odporem.

halamus

Rada dobrá, ale laik by něco takového neměl dělat, nanejvýš tak alespoň pod dohledem. Jinak hrozí, že udělá bastl, který může způsobit úraz elektrickým proudem.

hodnocení

2x

Nepíšete, jaký máte noťas. Novější se umí nabíjet přes USB-C, takže bych raději pořídil odpovídající hi-speed USB-C autonabíječku.

hodnocení

1x
Ano, adaptéry pro notebooky mají větší kondenzátory (pojmou větší elektrický náboj). Tedy při připojení do sítě je velký nárazový proud - a ten proud je větší než dokáže měnič napětí dodat. Stačit bude i 500W, ale 1000W může pokrýt zařízení do budoucna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]