Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snížit hlučnost lednice

Od: nickx odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

nastěhoval jsem se do 1kk bytu a při usínání mě občas ruší lednice, která pravidelně začne hučet v nejnevhodnější dobu (samozřejmě když začnu zabírat). Napadlo mě, že přes den nechám lednici na vyšší výkon a před usnutím ji přepnu do EKO módu. Mohlo by to zabrat? Očekávám, že lednice začne pracovat v momentě, kdy se dostane pod určitou teplotu, a pokud si mohu nastavit vyšší úroveň chlazení, kterou následně snížím, mohla by třeba hoďku až dvě vydržet v klidném stavu. Pokud bude mít někdo lepší radu, tak budu samozřejmě moc vděčný.

Díky a přeji hezký den :).

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To skor kupit novy, menej hlucny model. Uvaha je teoreticky spravna, prakticky ale skoro vsetky novsie chladnicky su riadene procesorom a nie je to jednoduchy termostat. Napr no-frost system moze spustit odmrazovanie, co znamena kompresor naplno.

Co tak casovy spinac do zasuvky a vypnut to natvrdo povedzme 22:00 - 24:00 ked zaspavate?

nickx
hodnocení

Ona je to vestavná lednice :), o časovači už jsem taky něco dohledal, ale jelikož je přímo v lince, tak se asi ani nedostanu k zásuvce *smich*.

To je jen výmluva líného, zručnější kutil si tu zásuvku najde. Nastavil bych ji třeba upravenou prodlužovačkou do míst, kde se časovač vejde. Další možností na zvážení je zjistit, které další zásuvky jsou na jeden okruh společně s ledničkou, a případně umístit časovač do rozvaděče, nemusel by to být problém, když spíš, zásuvky v kuchyni nepotřebuješ. Lednička několik hodin bez napětí vydrží.

hodnocení

0x
Předřadil bych lednici digitální spínací hodiny, které ji např. 22:00 až 1:00 vypnou proud.
halamus

Myslíte, že analogové by nefungovaly?

Za chodu bzučí a provedení spínače bývá zoufale nekvalitní, někdy jen ohnutý plíšek bez solidního mżikového mechanismu (několik jsem měl rozdělaných). Relè je relé a stovka navíc nikoho nezabije.
tj
Měl jsem dvoje různé analogové a ruší cvakáním. V 21.st. si myslím, že analogovým už dávno odzvonilo. U digitálních lze nastavit mnohem více, než jen v kolik hodin mají zapnout, vypnout, kromě sepnutí a vypnutí nedělají žádný zvuk. Já například aktivně využíval u olejového přímotopu na zeď, který měl pouze termostat :). Tím, že jsem do zásuvky předřadil dig.spín.hod. jsem z "hloupého" přímotopu udělal "chytrý", který topil jen v určité hodiny a ještě to měl různě podle toho, jaký byl zrovna den.
.
.
.
Takže se přidávám k ostatním a radím pořízení digitálních analogových hodin a nastavit dle libosti. Lednice udrží teplotu bez problému několik hodin, když se do ní neleze... :)
No, ty digitální analogové spínací hodiny se budou shánět o něco hůř. ;)
Ty digitální taky například umožní nastavit jiný čas v pracovní dny a jiný o víkendu.
veronica

Z běžných spínacích hodin s miniaturním relé se po pár cyklech zakouří. Jsou tam velké spínací rozběhové proudy do indukční zátěže.

hodnocení

0x

Ak mate chut do toho trochu investovat, mozete sa pohrat so systemom Shelly a spravit si scenare, nastavit cas zapnutia / vypnutia alebo to riesit cez mobilny telefon pred spanim. Shelly jednotka sa zmesti aj pod zasuvku, ked je dost hlboka krabica.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]