Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vlastním starý gramofon Tesla, ale zesilovač přestal fungovat, tak jsem si pořídil nový. Ale tam jsou pouze JACKy. Nevíte, jak bych mohl vyrobit redukci z pětikolíkové zásuvky na jack? Zesilovač, který jsem si pořídil je Philips FR731. Děkuji.
Konektory nebudou JACK, ale spíš CINCH, to je ale jen formalita a propojení by také neměl být vcelku problém. Potíž ale nastane v momentě, kdy je potřeba rozhodnout do kterého vstupu na zesilovači se připojit. Jestli jsem dobře našel v manuálu, vhodný není ani jeden.
Pokud má gramofon přenosku (správněji vložku) magnetodynamickou, potřebuje zesilovač se vstupní impedancí 50 kohm a korekční charakteristikou podle normy RIAA. Je - li přenoska krystalová, vstupní impedance je potřeba minimálně 1 Mohm a charakteristika zesilovače lineární ( bez kmitočtové korekce ).
Zesilovač má (zřejmě) všechny vstupy stejné (linear inputs) - uvedeno je 22 kohm. Přímé propojení by tak znamenalo nevyhovující reprodukci (ztrátu hlubokých tónů), navíc velmi slabou v případě m-d přenosky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.