Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava led vánočního osvětlení

Od: petral odpovědí: 4 změna:

Zdravím, myslíte, že by se dalo opravit vánoční led osvětlení? Pes mi zatáhnul za drátek a vytáhl ho ze svíčky, bohužel žárovka se ztratila.

Koupila bych osvětlení nové, ale bohužel nemohu sehnat stejné ani podobné a jiné se mi nelíbí.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vsetko sa da, len je otazka, kto bude nad tym zadarmo travit cas a ked to ma opravit niekto normalne plateny, tak hodina prace = 2 x cena lediek.

hodnocení

3x
Fotku prázdné objímky, obsazené objímky, a vyjmuté "žárovičky".

hodnocení

0x
Je mnoho typů a výrobců osvětlení...
Otázka je, zda to je opravdu LED. (Píšete svíčky...)
Další otázkou je způsob napájení a zapojení. Síťové, teda na 230V, nebo bateriové? Více drátků, nebo jeden řetěz, žárovky za sebou?
Takže foto plus popis by bylo vhodné.
.
Sériově zapojené osvětlení (svíčky na jednom drátu za sebou) se dá při ztrátě či špatné žárovce opravit dost jednoduše. Většinou koupit novou a vyměnit, ovšem pro starší výrobky už nejsou!
V případě tazatelky vytáhnout z té objímky i druhý drátek, drátky spojit a zaizolovat. Pokud ho šikovné ruce nedají zpátky a nesežene se žárovka.
PŘED ÚPRAVOU ODPOJIT OD ELEKTRIKY! VYPNOUT JISTIČ, NEBO VYTAHNOUT ZASTRCKU ZE ZASUVKY!
Potom každá žárovka ve světelném řetězu bude svítit o trošku více.
bery*
... a trochu kratšeji :) Já takhle u různých vánočních řetězů třeba nahrazoval žárovičky postupně jinýma se stejným proudem, ale menším napětím, ale napájel jsem to přes snižující autotrafo, nebo aspoň triakovej regulátor. Což ostatně není na škodu i hned u nových zarovicek preventivně, zněkolikanásobí jim to zivotnost. A stejně je pak někdo mechanicky dobije při vybavování :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]