Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nikon - bezdrátový přenos na CIFS/SaMBa

Od: herd® odpovědí: 2 změna:

Lze nějak na moderním fotoparátu (bez/)zrcalovky značky nikon posílat obrázky přes Wifi (802.11) do zařízení v domácí síti? Přes nějaký protokol sdílení souborů (CIFS=S(a)MB(a) / rsync / NFS / Apple )

Tak jako níže. Logicky z toho vyplývá podmínka , že fotoaparát se připojuje k již existující wifině. Ne že on vytvoří AP.

Umí to můj 8 let starý jiný foťák (a trhám si hlavu že jsem to na něm neobjevil od začátku.). Zadám SSID domácí wifi, IP adresu (teoreticky i ne jen po lokální síti, ale i po internetu, ale nezkoušel jsem) a název "sdílené složky" a obrázky se přenesou

řešení přes nějakou mobilní aplikaci nepřipadá v úvahu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vibe2*
hodnocení

0x

Pokud se tajný moderní fotoaparát umí připojit k domácí síti (je jedno jak) a má povoleno sdílení souborů, tak by je mělo stejně vybavené další tajné zařízení v domácí síti vidět a pokud disponuje odpovídající schopností obsah zkopírovat / uložit.

kix
Zařízení asi těžko bude vidět soubory na fotoaparátu, když jde o SMB server. Pokud chápu tazatele dobře, tak foťák se napojí na běžící počítač a tam nahraje své soubory - on jako Samba klient iniciuje akci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]