Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rádio špatně chytá stanice

Od: leoss* odpovědí: 15 změna:

Zdravím, mám u rádia ulomený kousek vysouvací antény a rádio má teď špatný signál. Neporadil by mi někdo zda by to šlo nějak jednoduše zpravit? Aby rádio mělo signál? Zkoušel jsem na anténu přidělat kousek drátu, ale je to pořád slabé. Děkuji všem

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono by to zas na té délce antény až tak třeskutě záviset nemělo. Předpokládám, že jde o bateriové přenosné rádio. Zkoušel bych různá místa, rúzné natočení, třeba opřít anténu o radiátar, a nejdříve ze všeho bych skontroloval baterky. Všechno to je ovšem "co kdyby", zaručenou radu neumím.

raadek*
Take v tom zadny problem nevidim. Pokud k tomu pridelate cca 50cm medeneho dratu, tak by se mel prijem dokonce zlepsit. Neni puvodni antena uvnitr radia utrzena? R.

hodnocení

2x

Nejaky cas zpet jsme u jakehosi sovetskeho :D kousku zapichli do kompletne ulomene anteny vidlicku, jestli to byl hlinik nebo jiny kov nwm ale radio hralo o odst lepe a nemelo moznost se nikam otocit a presunout...

A co ten medeny drat nez ho date k radiu omotat kolem tuzky jako pruzinku a pak na radio nasadit..muze to miot vliv.:)

Anebo u tamosa za 200 koupit nove, na takove to hrani pro "urednika" to staci :)

S pozdravem Adam.

rob*

adame nemůžu s tebou souhlasit, rádia od wongů a no name z hyper super jsou v místech se slabým signalem na prd. Nemají citlivý tuner a chytneš tam možná ČRo, který má silný signál, ale rozhodně si vybírat z mnoha stanic nemůžeš. V práci mám 20 let starýho panasonica a chytnu vše i se staženou anténou, kolegyně vedle v kanclu si koupily nějaký šunt s cd za litr a akorát jim to šumí :)

spíš bych se mrknul v bazaru po nějakým starším za pár stovek, dá se to tam i vyzkoušet zda je funkční

:)

Pisu jen jake mam zkusenosti..je dobre ze je tu ten i ten nazor :)

Naladena evropa2 ve starych zdech od tonga :)

U starych radii mam zkusenost ze kvalita zvuku klesa umerne veku..a to pak nema nekdy ani na tonga.

Jinak vidlicka byla hlinikova..zjistoval jsem:D

rob*

v pohodě, taky zde uvádím své vlastní zkušenosti :)

E2 má poměrně silný signál, když si chceš naladit na nějakým střepu menší regionální rádio, tak obvykle máš smůlu :)

Jinak co se týká kvality zvuku, záleží co má rádio za sebou, ten můj panasonic (podotýkám 20 a možná i víc let starý) má zvuk stále perfektní

Tu vidličku zkusím využít do jinýho rádia kde je vstup na koax anténu *palec*

Máš pravdu, aj ja som kúpil lacnú šunku a nemá to ani kvalitný zvuk a o príjme ani nehovorím, preto si radšej priplatiť alebo použiť ešte kvalitné výrobky vyrobené pred 89tim rokom, teraz sa len naháňajú výkony čo najviac vyrobiť a lacno.

leoss*
hodnocení

Jde o rádio na síťovou zdířku ne na baterie. Signál opravdu nic moc i při přidělání drátu...

Tak to jsem předpokládal špatně, omlouvám se. Teď mne le npadlo, jak se vlastně ta anténa ulomila. Pokud to bylo při nějakém silovém působení (já nevím, pád radia nebo tak něco), mohlo třeba dojít i k nějakému dalšímu poškození uvnitř přístroje, uvlněný kontakt nebo tak něco. Bylo drahé? Možná by se vyplatilo, než ho nosit do opravny, skutečně koupit nové.

rv*
hodnocení

0x

Technika jde tak rychle kupředu, že opravovat starý přijímač nestojí za to. Kupte nový a už od cca 400,-Kč to bude mít i předvolby, RDS a podobné vymoženosti, takže hned uvidíte, co máte naladěno a třeba i název skladby.

rob*

nové rádio s RDS za 400,-? dejte odkaz :)

Výrobky firmy watson, technika..atd..a burza..i oni maji rds...

rv*

Např. v Lidlu prodávaná kuchyňská rádia (BENCH KH 2288 a jeho varianty)

rob*

tak to musí být echt kvalita :)

Jawohl...lepsi jak zlato po dedeckovi z Rakousko-Uherska :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]