Nejste přihlášen/a.
Kdo poradí? Zakoupil jsem bateriový generátor BLUETTI EB3A + solární panel Viking L60. Panel na slunci dává plný výkon -max hodnoty, bez slunce jen 70%. Když panel zapojím do generátoru, tak mi jen bliká kontrolka input, ale generátor se nenabíjí! Ikdyž dává max. hodnoty-měřeno multimetrem-19.9V- 3,2A. A dokonce se generátor vybíjí při zapojení panelu. Zkusil jsem generátor nabít trafem12V-2A, což jsou nižší hodnoty, než sol. panel a generátor to nabije za cca 3h. V čem je chyba? Proč sol. panel není schopen nabít ten generátor? V návodu jsem nic s tímto nenašel. Zkusil jsem i panel s 10V - 1,5A , ale taky to nenabíjí. Generátor a panel byl u prodejce, jako set a nikde nebylo uvedeno, že by to nemělo fungovat! Kabelem ze zásuvky 220V to taky nabíjí, jen tím panelem nic. Koupil jsem ho, abych měl elektriku ze slunka a né ze zásuvky. Bohužel v mém okolí, nikdo nemá silnější panel, abych to odzkoušel na něm.
solární panel Viking L60 -19.9V - 3,2A - 60W
Pri zapojeni to mozete merat uplne v pohode, bud oholite izolaciu na kusku kabla od solar panelu a napojite tam volmeter a ampermeter alebo mozete len roztrhnut dvojlinku na jednotlive vodice a na jeden z nich navliect kliestovy DC ampermeter alebo si urobite zo samca a samice takeho isteho jacku meraci pripravok ...
kliestovy DC ampermeter nemám, a do kabelů, nezle zasahovat, vše je staré 1/2 roku a ještě v záruce. Pokud nezjistím závadu, tak to vrátím. A vyrobit měř. přípravek z těch jacků nemůžu nejbližším okolí, kde bydlím, to nelze sehnat a nemám na to vybavení.
Je jistá pravděpodobnost, že vnitřní průměr té "propojky na sol. panel" je větší, než průměr kolíku na konektoru generátoru, takže panel visí ve vzduchu a není nikam zapojen.
Takže polarita na všem stejná! Na sol.panelu+propojka a i na trafu je to stejné. Když se propojí panel+propojka+generátor, je to napevno, nikde není nic volné! A jak změřit -zkratový proud toho panelu- to nevím, s multimetrem měřím jen Volty.
vidím to stejně
vibe2
28.09.23 18:37[nahlásit]
Je jistá pravděpodobnost, že vnitřní průměr té "propojky na sol. panel"je větší, než průměr kolíku na konektoru generátoru, takže panel visí ve vzduchu a není nikam zapojen.
Zapojte panel - propojku - kabel s koncovkou, ale nezapojujte do generátoru. Na koncovce, kterou strkáte do generátoru, změřte napětí. Podle mě tam nebude, měňte propojky, až napětí naměříte...pak to bude nabíjet. Pokud otevřete odkaz, vidím tam propojek hodně. Aspoň jedna z nich by mohla být správná...Mohla by to být ta předposlední...
Takže, ještě jednou pro všechny-koncovka sol. panelu se zastrkuje s mírným tlakem do jediné pasující propojky, která s mírným tlakem pasuje do generátoru! NIKDE NENÍ NIC NA VOLNO! PROUD PROCHÁZÍ VŠÍM-ZMĚŘENO! Zkratový proud při 10,23V =0,01A měřeno dnes, nesvítí slunko, je pod mrakem, ví z toho nedostanu, při tomto počasí.
Naměřený proud je divný. Špatně měříte nebo je špatný panel.
Ale jestli je na všech spojích dobrý kontakt, tak reklamovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.