Dobrý den, mám doma asi zvláštní jev. Dům po rekonstrukci, nová elektřina... nedávno jsem zapojoval reproduktory a všiml sem si, že jacky trošku kopou, říkám si paráda, asi zdroj v repraků v pr***. Ale nedalo mi to a prošel sem všechny zásuvky. Kopalo to jen ve spodním patře, ve druhém nic. Pozval sem elektrikáře a ten říkal, že neví, co by to mohlo být, že mu to nejde do hlavy.. bla bla. Následně večer jsem byl na PC a vypadla elektřina, šel sem nahodit jističe, ale všechny byly nahozený, dnes večer to udělalo znovu. Otázka zní, co může způsobovat probíjení? A může to způsobovat výpadky elektřiny bez vyhození jističe? Myslel sem si, že by to mohl být problém u poskytovatele, ale o pár domů dál u přítelkyně se nic nedělo.
U domů po rekonstrukci která provedená je podle podle platných norem se toto nemůže stát. Spíš mě to připadá na rádoby rekonstrukci ve které se vymění bedýnka s jističi a rozvody zůstanou staré majitel má dobrý pocit že ušetřil. Zde je potřeba komplet projít obvod na kterém je porucha a měřit impedanční smyčky a izolační stav, dale prověřit hlavní ochranné pospojení objektu.
Souhlas, pseudo rekonstrukce na každým kroku, co nespatla Ivan, to spatla majitel. Vždyť přece je to ukázany na youtubu... Dopadlo to tak, že žádný elektrikář nechtěl lustit co kde a jak je, vytrhali rozvody, natahli nový a udělalo se vše na jistotu. Starý kabely si majitel nechal... Asi na památku nevím,,,
Problem s PEN vodicom, co je vazny a nebezpecny stav. Priznaky tomu zodpovedaju, na dialku sa viac povedat a tipovat neda. Mozete zatlct do mokrej hliny tycku a zmerat napatie tycka - kolik zasuviek.
bobann
Jak pise peter,neco mate s vasim pen
asd1
Souhlas, a hlavně vyměň elektrikáře, ten co tam byl si na elektrikáře jen hraje, ale je to lama.
Elektrikář ať zkontroluje/dotáhne všechny spoje od přípojkové skříně(HDS hlavní domovní skříně) až po zásuvky a potom by to chtělo změřit impedanční smyčku zásuvkových obvodů(měřící přístroj mají firmy elektro/revizní technici elektro). Bude to "dotahování" pár minut sice trvat a bylo by zapotřebí zaplombování elektroměrové části technikem od energetiků, ale bezpečnost považuji za prioritu. Nová elektrika vždy neznamená, že je udělána pořádně.. Měl jsem kolegu, ten měl vše rychle hotové, ale po čase jsme po něm chodili na opravy..
Každý elektrikář nemá zkušenosti s domovními rozvody. Já třeba, když jsem procoval jako elektrikář, tak jsem dělal zabezpečovačku na vnitropodnikové vlečce.
"Probíjení" způsobuje vyrovnávací kondenzátor ve zdroji, je ve většině pulzních transformátorů. Někdy pomůže otočení zástrčky, pokud je plochá.
halamus
Může být, ale to nevysvětluje výpadky "elektriky". Tahle na dálku se nedá se 100% jistotou říct, zda jde o jeden problém s nulákem, nebo o dva nesouvisející problémy.
Já, jako elekrikář (sic z jiného oboru) bych jeden konec voltmetru připojil na topení/vodovod.. a měřil bych, jaké AC napětí oproti tomuto poteciálu má zemní kolík zásuvek, nulák a já. Z toho by mělo vyplynout, co se děje.
Já vám řeknu co bych s tou vaší pseudo rekonstrukcí udělal. Slušně, bez sprostých slov... Nahnal bych do tý vaší kuči tlupu dělníků se sbijeckama a všechno rozkopal. Zbyla by jen hrubá stavba, plot, zahrada a pár krtků v zemi. Tohle jsem měl na talíři denně. Pseudo rekonstrukce spatlana pekařem Ivanem, ortopedem Vasilem a prodavačem z Mukačeva Volodimirem. A jak často říkají zákazníci HLAVNĚ ABY TO MOC NESTÁLO... A TEN IVAN ŘÍKAL ŽE ROVNOU DAJÍ DO ZDI I Kabely ABY NEMUSEL CHODIT DRAHÝ ELEKTRIKÁŘ. HLAVNĚ MOC NEBOUREJTE kdo to má uklízet...A TY ROZVODY JEŠTĚ PAR KET VYDRŽÍ A NEŠLO BY NECHAT PŮVODNÍ ROZVODY ASPOŇ V KOUPELNĚ A NA ZÁCHODĚ? TAM SE STEJNĚ MOC NECHODÍ... "
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.