Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínám kombinovanou chladničku s mrazákem

Od: chladic odpovědí: 2 změna:
Poraďte mi, mám kombinovanou chladničku s mrazákem a když jsem přijel na víkend domů, tak chladnička měla v horní části námrazu. Zítra zase jedu do práce a do zásuvky jsem dal časovač a bude se mi vypínat cca po hodině,aby námraza stačila roztát. Chci se zeptat, přijedu až v pátek. Nezničím takhle lednici když se bude vypínat? Jinak v mrazáku mám pořád zmrzlé maso. Díky za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli příčinou námrazy není nevhodné rozmístění potravin nebo polic, je agregát vadný a vypínáním ho už víc nepoškodíte. Troufám si ale pochybovat, že to pomůže. Jestli to je beznámrazová chladnička, tak ta potřebuje trvalé napájení, protože v době, kdy stojí kompresor, je zapnuté vyhřívání výparníku k odstranění námrazy. Automatické odmrazování tak nebude fungovat.

hodnocení

0x
Chápu to dobře, že chcete odmrazit ledničku, ale domů přijedete až v pátek, tak chcete, aby to natálo a vy pátek jen vytřel a měl odmraženo?
Nedává mi to smysl, pokud je lednička ok, ten interval hodina/hodina bude stačit, aby stále plně mrazila. Tohle bych nedělal a prostě bych ji v pátek vypnul a odmrazil. Pokud máte týdenní časovač, můžete ho nastavit, aby ji vypnul tak 3 hodiny před plánovaným odmrazením.
Pokud by šlo o to, že má lednice rozbitý termostat, lze ho dočasně časováním nahradit, ale musí se vyladit střída vs teplota.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]