Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,poprosím o radu.Lze prosím použít elektrocentrálu Zipper ZI-STE 8004 s maximálním výkonem 8000W při napojení na 400v k napájení čerpadla s motorem 2.2kw?Bylo by případně řešení výměna motoru za slabší?Děkuji všem.
Má prosím někdo zkušenost s elektrocentrálou Zipper?Děkuji.
Omlouvám se,zapoměl jsem uvést,že čerpadlo je třífázové,tudíž na 400V.
Tohle bohužel nezjistíte, dokud to nevyzkoušíte. Motor čerpadla si při rozběhu vezme někalikanásobek nominálního proudu, typicky tak 6x. A teď jde o to, jak na to bude reagovat elektrocentrála. Pokud krátkodobé přetížení dovolí, tak to pojede, pokud vypne výstup, tak smůla. Přesněji řečeno, i pak se s tím, dá něco dělat, nějak omezit velikost startovacího proudu. V nejjednodušším případě někdy stačí delší přívodní kabel k čerpadlu.
To musite vyskusat, kazda centrala ma inak stavane ochrany a regulaciu. Motor cerpadla tiez moze mat rozne pomery pri rozbehu (otvoreny vystup, zatvoreny vystup ventilom, vyska vodneho stlpca proti ktoremu tlaci ...).
Rozbeh Y - D len na motore, ktory vyrobca takto navrhol a zapojil, potrebujete mat vytiahnute von vsetky konce vinuti.
Děkuji,uvedené čerpadlo mám nainstalované již z dob,kdy běželo na el. sít.Samozřejmě,pokud by to situace vyžadovala,tak je vyměním,ale vzhledem k tomu,že mám možnost uvedenou centrálu koupit výhodně,tak by bylo super,kdyby se podařilo je zachovat.Omlouvám se,pokud Vám tohle posílám dvakrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.