Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizor TCL

Od: horsewoman odpovědí: 18 změna:
Dobrý den. Mohl by mi, prosím, někdo nějak trochu lajcky říct, jaký je rozdíl mezi těmito dvěma televizory?
datart.cz/...
datart.cz/...
Děkuji za pomoc.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No nějaký rozdíl mají, třeba spotřebu

Spotřeba v běžném režimu

Modelový rok

32 kWh/1000h - 27 kWh/1000 h

Ostatně můžete posoudit.

datart.cz/...

doplněno 22.09.23 21:43:

Třeba i zvuk

ZvukDolby Audio,

Dolby Digital PlusDolby Digital

horsewoman
hodnocení

Děkuji moc..já právě myslela nějak lajcky, abych nemusela všechno dohledávat, co to vlastně znamená
horsewoman
hodnocení

Prakticky jen nevím kterou vybrat a prd tomu rozumím :)

lmgify
hodnocení

0x

NEBRAT ANI JEDNU!

Ani jedna z nich nemá plné rozlišení pro HDTV!

Pokud ty TV nejsou pro speciální použití nebo špatněvidícího člověka bez brýlí, tak nebrat.

horsewoman
hodnocení

No za tu cenu nečekám, že to bude nějaká bomba..spíš mi šlo o porovnání "cena/výkon" mezi těmito dvěma přístroji ;)
lmgify

5201 z roku 2022 je zjevně nová verze původního modelu 5200 z 2021.

5201 má (na základě informací ze stránek DatArt):

- pár nových aplikací (Spotify, iVysílání, ...)

- možnost zrcadlení obrazu z mobilu/tabletu

- méně výkonné reproduktory (20W → 10W)

- umí zvuk v Dolby Digital Plus (některé filmy mají původní zvukovou stopu v tomto formát; příjem buď z muxu ČT nebo hlavně satelitní programy)

- už nemá komponentní vstupy (pro přehrávání obrazu ze starých, převážně analogových zařízení a starých domácích herních počítačů)

- vyšší spotřebu (o asi 100 Kč za 1000 hodin)

- má Google Meet (videokonference)

lmgify

Za cenu o 1000 více lze koupit (i v Datartu) model 5400 s plným rozlišením HD. Porovnáním s 5201 je to to samé, jen má HD obrazovku.

halamus

Poměr cena/výkon je nekonečný, bo "výkon" je nulový, 3990 / 0 = ∞

Na dnešní poměry na pidi úhlopříčce 80 cm při vzdálenosti od TV 2,5 metrů ani divák s dobrým zrakem nepozná HD od FHD.

lmgify

@halamus: Vzhledem k tomu, že tragédi typu Nova, Prima, Barrandov apod. vysílají v DVB-T2 v ještě nižším rozlišení, než i to malé rozlišení těch modelů 520x, tak zas tak bezcenné ty TV nejsou.

Pro normální TV stanice už je dnes pochopitelně 1366x768 odpad. I Severokorejci a Kubánci vysílají na satelitu zdarma v plném HD narozdíl od těch našich komerčních šmoulů.

horsewoman
hodnocení

"- méně výkonné reproduktory (20W → 10W)"
Někde uvádějí u té novější (32S5201) "2x10W" někde jen "10W". Předpokládám, že to se nesčítá, prostě dva reproduktory, ale s výkonem 10W..?..
lmgify

Těžko zjistit skutečný výkon těch reproduktorů, když to TCL v návodu neuvádí a jejich stránky (mi) nefungují.

Vážený pane Imgify.Vaše honba za co nejvyšším rozlišením je zbytečná a krátkozraká.

Ted si představte že německé veřejnoprávní programy ARD a ZDF a napřiklad rakouské veřejnoprávní ORF1,ORF2.ORF3 vysílají stále a stále na satelitu v pro Vás podřadném rozlišení 1280x720 ! A obraz mají špičkový a luxusní proti např naší CT atd..a jiným co vysílají v plném rozlišení.

Je potřeba si uvědomit že rozlišení není jediný ukazatel pro kvalitní obraz.Další důležité aspekty jsou např. datový tok,komprese atd..

Přeji Vám ostrý obraz a dobrý zvuk

lmgify

Jen doplním, že ARD i ZDF vysílají v německém DVB-T2 v plném HD.

ORF je už roky zamotané v 720p a ani snad nemají vůli přejít na 1080p.

horsewoman
hodnocení

No pro mě právě to Full HD taky není zas až tak důležité..obzvlště si myslím, že u takhle malé televizky to je prakticky o ničem :) Nakonec to vypadá, že půjdu do JVC :) Nicméně i tak děkuji za všechny komentáře a konzultace :)

lmgify

Jaký typ? Ať si to můžu porovnat ...

Ceny na Heurece se včera pohnuly. Teď je JVC s HD za 4 tisíce.

horsewoman
hodnocení

To je nejspíš ta co jste našel :)
televize.heureka.cz/...
lmgify

Vy máte neHD model VAH. Já našel o 250,- dražší HD model VAF.

horsewoman
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]