Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace Waze- volí nelogické trasy

Od: hanesz odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
v autě používám mobilní aplikaci Waze. Občas mě dovede do cíle s maximální spokojeností, kdy navigování nemohu nic vytknout a z toho navigace udělá naprosto nelogický krok. Včera mě například stahovala z hlavní silnice na jinou trasu. Jel jsem podle svého a původní silnice byla bez problémů průjezdná. Žádná nehoda, zdržení apod. Čili změna trasy nebyla logická ale ani výhodná. A takto se mi to stalo již vícekrát ve městech i mimo.
Čím to může být? Je možnost to nějak ovlivnit někde v nastavení?
Děkuji za odpověďi

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A takto se mi to stalo již vícekrát ve městech i mimo.
Mě se to občas taky stávalo, dokonce i v autě jelo více lidí a dva z nich měli Waze, oba jinou cestou přes město..

Osobně nejsem spokojen s Waze, ale určitě je to dobrá navigace. Někdy.

doplněno 22.09.23 18:18:

Když nás jede více, každý zapne jinou navigaci, tak ukazují jinaka jinudy, ale vždy s dojezdem do cíle...

kr
A odkud jsi asi tak myslíte, že to waze získá rychlost průjezdu. prostě občas pošle Průzkumníka. to se ví asi tak 10 let.
Každopádně u mě čas dojezdu sedí vždy na 100%.
Asi záleží jestli jezdíte trasou kde jezdí hodně lidí, tam je ten čas dojezdu naprosto přesný
U mě tedy čas dojezdu moc nesedí. Pokud není dopravní problém, reálný čas dojezdu mám nižší, než mi naplánoval, pokud mě naopak pošle do kolon, tak mi čas průběžně stále navyšuje.
karel556*
A odkud jsi asi tak -
z Liberce.
ka
Ono jde taky o to, pokud jezdíš rychleji než dopravní značení, tak tam přijedeš rychleji, to je jasný, ale pokud po dálnici nejedu 130, ale třeba jenom 110, no tak tam zase dojedu později než byla predikce.
Ale lze souhlasit s tím, že dříve to bylo lepší, dokonce waze fungovalo offline (když se trasa naplánovala před větí m, ale nyní už to tak nefunguje ), každopádně to neumím moc porovnat, moc toho nena jezdím, ale když nadáváte na váze, tak řekněte, podle čeho jezdit lépe, a co vám tam ukáže policajty, a co vás upozorní na překročení rychlosti, nic jiného online ani neznám, natož aby vám to našlo nejlevnější palivo na trase…
I Když vaze patří Googlu, tak ty datové podklady a informace moc nejsou sdílené…

hodnocení

0x

Waze používá přiš mnoho lidí, tedy už to není ani tak osobní navigace, jako koordinátor dopravy. Tedy se často děje, že vám nutí pro vás osobně méně výhodnou variantu, která je ale v zájmu plynulosti dopravy většiny. :)

Zajímavé je, že v tomto zájmu zcela bez začervenání se umí i lhát. Když mi mezi možnostmi nabízít třeba až jako třetí trasu, po které "nechce" abych jel, ukazuje mi u ní třeba 35 minut. Jakmile na ni najedu, najednou je z toho 31 minut a čas příjezdu stále snižuje.

kr
hodnocení

0x
A máš funkční data?Pokud se přeruší datový tok, pak to naviguje nesmyslně.
Další věc je metoda průzkumník.
hanesz
hodnocení

Ano mám. Mám kompletně neomezený tarif, takže data vůbec nevypínám.

hodnocení

0x

Já tedy podle Waze jezdím už leta a dosud jsem jej chválil. Je ale pravdou, že v poslední době si nějak neví rady s trasou Olomouc - Polička - kdy mě to jednou hnalo dokonce někudy přes Boskovice, Kunštát a pod. Přiště jsem to jel klasicky po dálnici na Mohelnici a byl jsem proti Waze o skoro půlhodinu rychlejší.

Stejě tak si neví rady s aktuálním rozoraným úsekem za Hřebčí, kdy se jezdí přes Koclířov a nahoru jednosměrem. . Taky se pokouší vymýšlet nějaký nesmyslný trasy.

Možná se pletu, aly vypadá to, že se nějaký ,,vodborník´´ drbal v editaci map. Waze totiž umožňuje i uživatelské editace a holt to pravděpodobně někdo nezvládl. Protože ldlouhý léta to fungovalo naprosto bezchybně.

ka
Ano, když je někde objížďka, někdo to účelově (nechce aby se jezdilo Objížďkovou okolo jeho baráku) a nebo neodborně “opraví”, tak to je katastrofa.
A taky to neumí zadat třeba omezení výšky vozidla, pokud se nepletu.
No ale nic lepšího neznám. aby to hlásilo policajty, nehody, cenu paliva, umožňovalo online Sdílení polohy…
Tak, ti kdo najdete 10 000 za rok, poraďte.
id
Tak já najdu či ujdu za den 10 000 kroků, ale poradit neumím.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]