Zdravím, mám Philips 65OLED806 a potřeboval bych kvůli dětem zablokovat Youtube. Odinstalovat úplně nelze, pouze aktualizace. Jde to nějak udělat přímo v TV? Zkoušel jsem možnost blokace dat streamovacích kanálů přímo v routeru, ale tím si zablokuji i aplikace, které chci mít funkční...
Ta \TV má přistup k internetu? Jedno řešení se nabízí.
Druhé řešení na routeru dát do iptables pravidlo, aby DNS pro youtube bylo zablokované, ale jen pokud se ptá TV, což možná bude ořišek, bude potřeba možná rozjet 2 instance DNS, kde ta zvlášť pro TV bude navíc blokovat (kromě dalších 20000 škodných domén typu imedia.cz,sklik.cz,googletagmanager.com a 19997 dalších) i youtube.com
Případně hodně špinavé řešení, zjistit si adresy pro youtube.com a místo toho laborování s source-dependent DNS rovnou do iptables přidat -s IP_ADDR_TV -d IP_Addr_YT -j REJECT , ale opět to je nedokonalé, jelikož adres pro yt je víc, rotují
Internet pro TV na routeru občas vypnu, když nechci aby projížděli různé seriály přes IPTV nebo Kodi. Naštěstí to jde lehce jedním klikem přes mobilní appku, protože kdybych si kvůli tomu musel vždycky zapínat PC a nalogovat se do routeru, tak na to bych se asi... Na blokaci DNS nebo IP se podívám, jestli to router umí jen pro jedno zařízení anebo jestli to blokne generalně pro celou síť.
Melo by to jit pres nastaveni google uctu, kterym jsi v tv prihlaseny. V karte zabezpeceni by mel jit ucet prepnout na omezeny, nastavit pin a pak nastavit, ktere appky jsou blokovane. Po zadani pin pak jde vsechno, bez zadani jen to co zakazane neni.
To už jsem předtím také zkoušel (postup v odkazu níže), ale u té Philipsky z nějakého důvodu možnost restricted účtu nemám. Není tam ani po zapnutí vývojáře..
Doporučuji místo blokování zapůsobit výchovou Protože když jim to nepůjde v televizi, tak to budu sjíždět na počítači, tabletu, v telefonu, fizyho a bouchala a jiné dopaminove kraviny, které sjíždějí destičky rodičů, kteří se jim nevěnujíA psychologové a psychiatři si s tím neví rady
Rád si nechám poradit, jak zapůsobit výchovou, když ani psychologové a psychiatři si s tím neví rady.. Jinak na počítači, tabletu ani mobilu si to nepustí, protože ty máme chráněné heslem. Jen u té TV to nejde..
jirib
Tak pak už jedině zámek na vypínač... Tak na co tedy máte internet?
Vypínač ovládaný dálkově mám také (Sonoff), ale to používám, když nechci, aby na TV nekoukali vůbec. Na co mám Internet? Zvláštní otázka, ale předpokládám, že se neptáte obecně, ale jen na net u TV. IPTV, Kodi, aktualizace..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.