Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace fritézy

Od: jirkab* odpovědí: 2 změna:

Může mi někdo poradit, jak postupovat při reklamaci výrobku? Přes internet jsem si objednal fritézu DELOGHI. Cena objednávky se skládala z ceny fritézy dopranvé smlouva o bezpečném nákupu. Zboží jsem zaplatil a za 7 dní mi bylo doručeno. Po rozbalení jsem zjistil, že je fritéza poškozená, v zadní části byl proražen plastový kryt. Ihned jsem telefonicky kontaktoval prodejce, zboží jsem nafotil a posla žádost o výměnu výrobku. Pro poškozený výrobek poslal prodejce přepravce a výrobek byl vrácen. Mezi tím probíhaly telefonáty a e-mailvová korespondence, kde se neustále omlouvali za vzniklé problémy a že posílají nový výrobek. Jaké bylo překvapení, když jsem zboží před dopravcem rozbalil a zjistil jsem, že mi poslali ten samý poškozený výrobek. Zboží jsem samozřejmě nepřevzal. To se opakovalo ještě jednou vždy s ujištěním, že posílají nový výrobek (opět došel ten samý poškozený). Už to trvá 6 týdnů, kdy si neustále telefonuji a mailuji s prodejcem, který se vždy omlouvá. Dnes mi přišel návrh na vrácení peněz, ale pouze za fritézu bez dopravného a smlouvy o bezpečném nákupu. Myslím si, že bych měl mít nárok na vrácení celé zaplacené částky (rozdíl cca 500 Kč). Zatím pořád trvám na tom, že peníze zpět nechci a požaduji dodání nového bezvadného zboží. Může mi někdo poradit jak mám dál postupovat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Pokud vám nabízejí vrácení peněz, tak jste dopadl ještě dobře. Hodně lidí řeší problém, že jim nepřijde ani objednané zboží, ani peníze zpět. Já bych se vykašlala na dopravné a brala peníze okamžitě. ;)

vanilka81*
hodnocení

0x

Já osobně si myslím, že pokud se toto několikrát opakovalo, tak máte nárok na odstoupení od smlouvy a tudíž na vrácení celé částky (můj přítel má e-shop, takže jsem o právech kupujících celkem informovaná).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]