Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde o rozebiratelný spoj?

Od: bohumil® odpovědí: 4 změna:
Mám tento problém. Jde o rozebiratelný konektor, nebo o nerozebiratelné spojení? Potřebuji je rozpojit, ale ani pomocí nože vsunutého mezi desku a bílou kostku to nějak nejde.
doplněno 18.09.23 20:03: Tak na základě ještě dalších konzultací mi bylo potvrzeno, že jde o spoj nerozebiratelný. Takže bude nutné odpájet. Ovšem mám obavy s velmi jemnými spoji, abych nepoškodil stávající elektroniku displeje a její napojení. Bezpečnější bude asi střihnout kablík a pak provést propojení na kablík dál. Jde mi o ten 5.ti žilový kablík mezi displejem v řídítkách a řídící jednotkou v nášlapné části koloběžky. Prostoru je dost. Díky všem.

Jde o rozebiratelný spoj?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

1x

Je to něco tohoto typu: gme.cz/... takže nerozebíratelný. Dost často se to používá, někdy i na obou koncích kabelu (takže desky nejdou rozpojit).

Takže bude potřeba odsávačka cínu a opatrně odsát. Nebo ufiknout, jak píšete, to bude možná lepší.

spu
18.09.23 16:53
hodnocení

0x

Ano

hodnocení

0x
Už jste se tu tuším na koloběžku ptal v jiné otázce, ne? Mně to přijde jako nerozebiratelné, jako ohrádka pro jednotlivé na kabel lisované a do tisku zapájené kontakty. Už proto, že náhradní modul se prodává i s těmito kabely a nejsou jen přibalené, ale trčí z modulu.

hodnocení

0x

Tak hodně takových konektorů jsem prošel ale žeby výrobce dal konektory na pevno je málo pravděpodobné.Ty konektory jsou trochu rozmazané ale mám podezření že ta vrchní část s těmy kabely je větší.Některé konektory mívají takové pojistky které se musí zmáčknout nebo oddálit.Nechápu jak by se měnil jednoduše panel i s kabelama.Alevšechno je možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]