Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehrávání z flešky v tv

Od: slavo® odpovědí: 19 změna:

Všechny novější televize mají USB pro připojení flash dále flešky.

Ale problém nastane v okamžiku kdy si chci přehrát film mající větší velikost než 4GB.

Samozřejmě na flešku se nevejde z důvodu formátu souborů protože jakákoliv je formátována na FAT32.

První problém si vyřeším jednoduše - zformátuji ji na NTFS a tí pádem se film na flešku vejde.

Ale nastane druhý problém po spuštění filmu z flešky v TV film po několika minutách spadne.

Tipuji, že je to tím, že televize nepodporuje NTFS.

Ptám se tedy vyrábí se v současné době televize podporující formát NTFS?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

2x

exFAT je pro takové případy standard.

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

1x
Kdyby televize nepodporovala NTFS, tak by z flešky ani nezačala přehrávat.
Zkus to naformátovat třeba na exFAT.
hodnocení

Právě, že televize z flešky která je formátována na FAT32 přehrává normálně, ale z NTFS to padá.

Říkám, zkus flešku naformátovat na exFAT, nikoliv FAT32.
hodnocení

Takže exFAT nikoliv NTFS

Rozhodně tím nic nezkazíš.

hodnocení

0x

Jestli běží několik minut, nebude problém ve formátu, ale v rychlosti čtení.

hodnocení

Taže televize čte moc rychle a fleška nestačí odesílat?

halamus

TV čte takovou rychlostí, jaké je rychlost přehrávání.

Spadne přehrávání i v případě, že va flešce formátované na NTFS je film, co šel přo formátu FAT32 přehrát?

Já přehrával na TV třebas 4K video z flešky zrychleně bez problémů, ale možbá máte nějakou "historicky cennou" flešku.

Každopádně, doporučuju exFAT.

jano123
hodnocení

0x

Pán Slavo, napíšte presný typ TV a možeme "meditovať"...

Tiež je podstatný typ flašky, či nie je z "doby kamennej"...

Skúste naformatovať inú flašku exFat, a skopírovať film.

Ak by aj tak bol problem, film z tej flašky prehrajte na PC,

alebo ntb, či je to problém s TV, alebo USB flašky, treba kombinovať...*uspech*

hodnocení

Tak je to televize Samsung UE32K5572 a ta fleška je Kingston DataTraveler SE9 8GB

zkusím tu flešku naformátovat na exfat a dám vědět.

Můžete zkusit přehrát film, který byl nahraný s nižším rozlišením. Tím by se vyloučila nebo potvrdila rychlost čtení.

hodnocení

Tak jak jsem psal, nahrál jsem si to přes Win pomocí format factory spojil, flešku zformátovar na exfat a soubor mající 6.3 Gb běží v televizi v pohodě.

Akorát mě udivuje proč jsou stále flešky i externí disky formátovány na fat32 když exfat existuje už více než 10 let.

je to dáno tímto?

exXFAt

Poprvé byl představen v listopadu 2006 a v lednu 2009 si jej firma Microsoft nechala patentovat, což omezuje jeho využití (vyžaduje poplatky za licenci).

jano123

S licenciami na exFAT od Mrkvosoftu sa netrápte...

Ak máte nejakú distr. Linuxu, tak si ju nahrajte na PC,

aspoň režim "live", alebo dualBoot s WIN, a si to v pohode

naformatujete, a bude to stáť presne 0 Kč /resp euro/, v.č. DPH...*palec2*

hodnocení

Právě formáFAT32 jsem změnil na exFAT a jede to bez problémů.

toux
hodnocení

0x

Ahoj, problém asi nebude ve flešce, ale formátu filmu. Kdysi jsem to taky řešil. Záleží, jaké formáty podporuje ta tv, dnes jsou to např: AVI, MPEG, MKV APOD. Zkusil bych změnit formát v programu FORMAT FACTORY, popřípadě program, který ti umožní změnit i rozlišení a rychlost přehrávání na název už si nevzpomenu. Některé formáty mají rozdílné rychlosti -kbps a snímková frekvence -x snímku/sekunda, to dělá vetšinou bordel. viz obrázek

Přehrávání z flešky v tv
hodnocení

Formát souboru se nezměnil je MP4

Akorát format factory při spojení snížil rychlost dat a přenossovou rychlost proto výsledný soubor nemá 24Gb ale něco přes 6 Gb.

hodnocení

První je sloučená a další jsou nahrané.
je vidět, že format factory snížil rychlost dat z cca 20200 na 5140 a přenosovou rychlost z cca 20300 na 5273
a tím se zmenšila celková velikost sloučeného souboru.

Nevím proč se mi tam ten obrázek neuložil.

halamus

mp4 není formát, ale kontejner.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]