Nejste přihlášen/a.
Všechny novější televize mají USB pro připojení flash dále flešky.
Ale problém nastane v okamžiku kdy si chci přehrát film mající větší velikost než 4GB.
Samozřejmě na flešku se nevejde z důvodu formátu souborů protože jakákoliv je formátována na FAT32.
První problém si vyřeším jednoduše - zformátuji ji na NTFS a tí pádem se film na flešku vejde.
Ale nastane druhý problém po spuštění filmu z flešky v TV film po několika minutách spadne.
Tipuji, že je to tím, že televize nepodporuje NTFS.
Ptám se tedy vyrábí se v současné době televize podporující formát NTFS?
TV čte takovou rychlostí, jaké je rychlost přehrávání.
Spadne přehrávání i v případě, že va flešce formátované na NTFS je film, co šel přo formátu FAT32 přehrát?
Já přehrával na TV třebas 4K video z flešky zrychleně bez problémů, ale možbá máte nějakou "historicky cennou" flešku.
Každopádně, doporučuju exFAT.
Pán Slavo, napíšte presný typ TV a možeme "meditovať"...
Tiež je podstatný typ flašky, či nie je z "doby kamennej"...
Skúste naformatovať inú flašku exFat, a skopírovať film.
Ak by aj tak bol problem, film z tej flašky prehrajte na PC,
alebo ntb, či je to problém s TV, alebo USB flašky, treba kombinovať...
Tak je to televize Samsung UE32K5572 a ta fleška je Kingston DataTraveler SE9 8GB
zkusím tu flešku naformátovat na exfat a dám vědět.
Můžete zkusit přehrát film, který byl nahraný s nižším rozlišením. Tím by se vyloučila nebo potvrdila rychlost čtení.
Tak jak jsem psal, nahrál jsem si to přes Win pomocí format factory spojil, flešku zformátovar na exfat a soubor mající 6.3 Gb běží v televizi v pohodě.
Akorát mě udivuje proč jsou stále flešky i externí disky formátovány na fat32 když exfat existuje už více než 10 let.
je to dáno tímto?
exXFAt
Poprvé byl představen v listopadu 2006 a v lednu 2009 si jej firma Microsoft nechala patentovat, což omezuje jeho využití (vyžaduje poplatky za licenci).
S licenciami na exFAT od Mrkvosoftu sa netrápte...
Ak máte nejakú distr. Linuxu, tak si ju nahrajte na PC,
aspoň režim "live", alebo dualBoot s WIN, a si to v pohode
naformatujete, a bude to stáť presne 0 Kč /resp euro/, v.č. DPH...
Ahoj, problém asi nebude ve flešce, ale formátu filmu. Kdysi jsem to taky řešil. Záleží, jaké formáty podporuje ta tv, dnes jsou to např: AVI, MPEG, MKV APOD. Zkusil bych změnit formát v programu FORMAT FACTORY, popřípadě program, který ti umožní změnit i rozlišení a rychlost přehrávání na název už si nevzpomenu. Některé formáty mají rozdílné rychlosti -kbps a snímková frekvence -x snímku/sekunda, to dělá vetšinou bordel. viz obrázek
Formát souboru se nezměnil je MP4
Akorát format factory při spojení snížil rychlost dat a přenossovou rychlost proto výsledný soubor nemá 24Gb ale něco přes 6 Gb.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.