Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak babičce přepnout TV z jiného města?

Od: santafreud* odpovědí: 10 změna:

dotaz:

potrebuji ovladat televizi v jinem meste.

Proste dementni babicka zase ztrati ovladac a nemam tam cestu kazdy den.

existuje TV, kterou bych nemusel mit aplkou pripojenu na BT, ale kterou bych mel pripojenou na net a pres net ji mohl ovladat?

...a samozrejme za lacino...

diky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Před lety mi kluci neustále ztráceli ovladač od TV v obýváku. Chvíli jsem to řešil koupí nových, pak jsem se naštval, zespodu ovladače přilepil hliníkovou destičku s otvorem a ovladač přivázal na provázek. Už se nikdy neztratil. :)

riva
hodnocení

2x

Hele, existují komponenty pro smart domácnost, které můžeš ovládat z celého světa. Pro TV to je například něco jako aliexpress.com/....

Nebo aliexpress.com/...

U tohoto typu to funguje třeba tak, že si na mobil nainstaluješ aplikaci SmartLife (ta je pro Tuya zařízení). Dané zařízení pak u babičky zprovozníš, tedy umožníš mu přístup do její wifiny. Pak IR daného zařízení musíš nastavit dle televize, aby bylo schopno televizi ovládat. Nakonec ho umístíš kam se babička nedostane a kde bude stále napájené. A pak už TV ovládáš z celého světa. Jen si uvědom, že IR komunikace je jednosměrná, takže nevíš, jaký je stav TV, jestli běží, nebo ne.

el
Jaký je rozdíl mezi smartlife a tuya aplikací?

makak
hodnocení

0x
Koupit víc ovladačů,to vyjde levněji...

id
hodnocení

0x
Viděla jsem vychytávku. Tácek přišroubovaný k stolku a na něj přilepený ovladač. S ovladačem nelze chodit po bytě.
halamus

Možná by stačil kratší provázek/stuha/tkanička, jeden konec kolem nohy stolu a druhý konec by se taky nějak pořešil.

Nepodcenujte alzheimerikov, tomu sa to nebude pacit, preco to spati stol a nozom alebo sekacikom to da prec a bude tvrdit, ze o nocom nevie, co bude vzhladom na diagnozu pravda.

santafreud*
hodnocení

děkuji, ale ona prostě už nechápe ovladač. Někdy jej použít umí, jindy si jej poplete... rpostě ne, nepotřebuji další ovladače, označené ovladače, více ovladačů ani ovladače na provázku.
Potřebuji udělat sestavu, kterou přes net přepnu appkou po netu, ne appkou připojenou přímo na BT té TV.

el
Pokud nechápe ovladač, tak patrně nechápe ani ten obsah v televizi. Takže je vlastně úplně jedno na co se kouká, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]