Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mám na Adroidu 12 nedostupnou položku menu?

Od: pansvacinka® odpovědí: 8 změna:

Chci si na domovskou obrazovku přidat "ovládání zařízení", abych nemusel tlf vypínat tlačítkem na boku, ale ťuknutím na ikonku jak jsem zvyklý z minulého tlf. Ale pložka je neaktivní, neví někdo proč?

Proč mám na Adroidu 12 nedostupnou položku menu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, nemáte v Nastavení aktivní/zapnutou volbu uzamčení Domovské obrazovky? Pokud ano, tak ji zrušte. Zdravím!
doplněno 11.09.23 10:38: Tak to máte vyřešeno nebo problém přetrvává? Já už více neporadím, ale snad ještě bude mít nápad někdo jiný.
hodnocení

@ben: pravděpodobně ne. Ale dík za tip, mohla to být jedna z příčin.

Proč mám na Adroidu 12 nedostupnou položku menu? #2
hodnocení

@ben: ne, pořád je to neaktivní. Já jen chtěl říct, že je vidět, že máte s problematikou praktické zkušenosti. Problém je zřejmě zavrtán někde hlouběji.

ben®
pansvacinka - můžete třeba ještě zkusit mobil tlačítkem zcela vypnout, chvilku počkat a potom zase zapnout (restart).

hodnocení

3x

Jsi si jistý že se jedná o ovládání tohoto telefonu? Já sem teda android 12 nikdy ani nedržel ale u 11tky to referuje "ovládání zařízení" pouze na externí zařízení jako třeba počítač (pokud se teda nepletu)

Proč mám na Adroidu 12 nedostupnou položku menu? #3

hodnocení

Teď jsem nad tim chvíli bádal a zjistil, že je to ovládání zařízení přes služby nějakého "providera", což mám samozřejmě vypnuté. No dobře, tak otázka jinak:

Jak vypínat mobil (jenom zhasnutí obrazovky, ne totál odlogovat) ikonkou na ploše domovské obrazovky?

Je to prostě pohodlnější, než mačkat, zapnutí samozřejmě mačkám + otiskuji prst.

Anroid 12

Tohle jsem nikdy nezkoušel ale jde mi zapnout zamknutím dvojklikem na stavovou lištu (ať je srolovaná nebo ne) a funguje to kdekoliv, ne jenom na ploše (Nastavení -> displej -> rozšířená ->klepnutím uspat (já mám 11 možná to bude jinde)). Pak sem ještě našel možnost uspat dvojitým poklepáním na prázdné místo na ploše ale nevím jestli je to má jen samsung, já to tam nemám.

>ovládání zařízení přes služby nějakého "providera", což mám samozřejmě vypnuté.
Nevíš o co přicházíš, třeba KDE-connect je úplné požehnání, má sice pár otravných vlastností ale už bych bez něho být nechtěl.

hodnocení

Ták nakonec vyřešeno. Není to sice úúúúúúúúúúplně to, co jsem chtěl, nicméně je to použitelné a funkční. Hlavně mi to umožňuje kliknutím na prvek zavřít - uspat mobil. Daní za to je, že mám na ploše jakousi mrňavoučkou čárku, která čeká na plácnutí .. *placni*
Proč mám na Adroidu 12 nedostupnou položku menu? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]