Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám foťák Olympus SZ-31MR a vybírám paměťovou kartu.
Foťák chci příležitostně využít i na delší video, protože nemám kameru. Podle zakladních informací bych si asi vybral některou z těchto:
- aaron.cz/... - prý šetří baterií svojí nízkou spotřebou
- aaron.cz/... - parametry se mi připadají dobré, ale překvapila mě nízká cena
Nevím, jaká minimální rychlost zápisu má být, aby by větší množství fotek uložených na kartě výrazněji nezpomaloval další ukládání fotek. Stačilo by 10 MB/s?
Prodavačka při prodeji foťáku doporučila SanDisk 16 GB asi za 1.200 Kč, což mi přišlo drahé.
Děkuji za Vaše názory.
Nakonec bych si vybral asi tuto, nemáte s ní někdo zkušenosti? Díky
doplněno 26.12.12 15:00:Díky, odkaz: megapixel.cz/...
Vždy doporučuji kartu do foťáku s nějakou přiměřenou kapacitou, mít tam velkou kartu je nepraktické, pak je na ní strašně moc fotek a dlouhá videa a obsah je nepřehledný. V případě závady pak člověk příjde zbytečně o velký obsah. V dnešní době, kdy 16GB karta se prodává v ceně kvalitního barevného filmu, kam se vešlo jen 36 snímků, nekteří kartu ani nemažou a kupují na další záběry novou. Nafocená karta je pak k archivování na způsob filmových negativů.
Vrele odporucim wifi kartu eye-fi. Prijdu domu, a vsechny fotky se mi automaticky uploadnou do pocitace. Zadne vybirai karty a strkani do pocitace, nebo propojeni kablem. zadne manualne uploadovani po nekolika tydnech kdyz na to clovek ma chvilku casu. Hned jak jsem pripojen v domaci siti a mam cilovy pocitac zapnuty, tak se fotky posilaj. Karta je rychla a nezere baterku nejak extra. Dulezite ale je, ze ten wifi posun fotek musi podporovat fotak - ja mam canon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.