Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak smazat DVD+R DL

Od: lol1 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den mám na DVD+R DL soubory které chci smazat avšak to nejde nevíte co mám dělat? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nijak, zničit dvd. DVD + R a DVD - R nelze mazat, to lze jen DVD - RW a DVD + RW což jsou přepisovatelné varianty

alf*
hodnocení

0x

nechat jak je nebo hodit do koše pokude je to jen R a ne RW

hrdlodus*
hodnocení

0x

Pověsit DVD na strom, aby plašilo ptáky.

Z DVD-R nic nesmažeš.

To R znamená "read" = číst.

Kdežto kdybys měl DVD-RW, kde W znamená "write" = psát, mohl bys mazat a DVD používat opakovaně - něco na něj vypálit.

DVD-R je na jedno použití.

hodnocení

0x

Jak opakovaně řečeno výše, mazart se dají disky s označením W v názvu, ale ne vždy mi to fungovalo bezproblémově. Třeba se to i smazalo a pak nešlo nahrávat. (To může ovšem být i vypalovačkou nebo programem na vypalování.)

hodnocení

0x

Mě se jednou stalo, že jsem skutečně soubory na CD smazal a pak jsem měl dost problém je s to CD zachránit. Stalo se to tak, že jsem vložil CD a spustil Nero. Potom jsem chtěl přidat další soubory na to CD. V okně se objevily soubory, které už byly na CD vypáleny. Ty jsem označil a stiskl tlačítko odstranit. Po tomto zákroku už je DVD mechanika nenašla. Ale jak říkám bylo to CD-R a tak nevím jetli to půjde i na DVD.

Musel jsi dát odstranit a pak to zapsat a disk nesměl být uzavřený, to pak jde, ale lepší je zničit fyzicky

hrdlodus*

A také jsem slyšel, že jde z nepřepisovatelného média soubory "vymazat". Ale ne skutečně. Na disku zůstanou, pouze nebudou v systému zobrazeny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]