Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje domácí telefon - sluchátko

Od: zadan odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, babičce nefunguje obyčejný telefon v paneláku značky Alcad, nejde sluchátko nebo mluvitko, teď přesně si to nepamatuju.
Neporadil mi někdo jak zkoušet co je špatné?
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x
Pujcit si rucku i se šňůrou od souseda a vyzkouset. Jinal hlasit sprave domu
tel

Opravu domácího tel.si platí sama.Správa domu to řešit nebude.Je to drobná oprava.Tohle mi bylo řečeno.Tak sluchátko nepoužívám.Pošťák zvoní třikrát a ostatní napřed zavolají na mobil.Zbytek je mi ukradenej

zadan
hodnocení

Dobře, to sluchátko od souseda vyzkouším.
Pokud by to bylo tím, jde koupit nové? Případně třeba jen ta šňůra?
Děkuji
111®
Ano snura jde koupit, nebo udělat.
vibe2*

"Opravu domácího tel.si platí sama. Správa domu to řešit nebude. Je to drobná oprava"

To je velmi špatný přístup správy domu. Domácí telefon (stejně jako anténní rozvody, ústřední topení, výtah ...) je společné zařízení.

Správa domu to začne řešit okamžitě, jakmile nájemník neoprávněným zásahem znemožní funkci celého systému - ale to už bude pozdě.

olinl
hodnocení

3x

Nejdříve zajít k sousedům vedle a pod babičkou(pokud je v přízemí, tak k sousedům nad ní), jestli jim domácí telefony fungují. Pokud ano, pravděpodobně je u babičky telefon rozbitý. Nový stejný "obyčejný" se dá koupit okolo 600,-Kč, záleží ale přesně na typu, vyrábí se toho více variant, některé se dají i kombinovat(různí výrobci, ale stejný systém rozvodů, napájení, komunikace). Samotné sluchátko pochybuji že koupíte. Po zjištění u sousedů že jim telefon funguje by bylo i od věci telefon u babičky rozebrat, jestli není uvnitř upadlý drátek, konektor, ve sluchátku se vlivem rány o zeď uvnitř neposunul mikrofon, zkrátka kontrolu stavu.. Pokud tomu nerozumíte, raději zavolejte ideálně firmu která to montovala nebo elektrikáře/slaboproudaře co tomu rozumí a věc dají dohromady. Pokud má babička správce domu, tak dohodnout co a jak s ním.

111®
hodnocení

0x

zajímalo by mne jak to dopadlo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]