Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdílná teplota na článcích fv panelu

Od: krystof odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, mám 6 fv panelů spojených do série pro ohřev vody v bojleru. Zjistil jsem že při zapnutém ohřevu jsou některé panely v pravém dolním rohu výrazně teplejší než zbytek panelu, vždy asi tak 3 články na panelu. Možná to bylo tím že panely ještě nebyly všechny osvícené. Jen mě zajímá jestli je to normální nebo ne. Děkuji za odpovědi.

Rozdílná teplota na článcích fv panelu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

1x

ano, pokud nejsou vsechny osvicene a je tam stin, tak na tom miste vznika odpor a snizi se vykon celeho panelu.

trochu pomahaji clanky halfcut.

proste stiny vadi (komin a antena jsou problem)

krystof
hodnocení

Normálně tam stín není, jen k večeru když zachází slunce.

riva
hodnocení

0x

Na fotce je vidět, že články v pravém dolním rohu jsou zastíněny od sousedního panelu.

To nahoře jsou zastíněny podstatně více, nežli ten kousíček vpravo dole.
riva

Záleží, jak jsou ty články zapojeny. Obdobně u téměř vodorovných fv panelů udělá špína po zaschlé vodě po dešti něco takového:

Rozdílná teplota na článcích fv panelu #2

hodnocení

0x

Máte na panelech tzv. hotspoty. Ty vznikají v důsledku poruchy, nebo poškození křemíkového článku. Jsou to prostě vady, které vám snižují výkon a tyhle vady neodstraníte.

Doporučuji si pročíst

oze.tzb-info.cz/...

hodnocení

0x
Musíte je srovnat, stíní se navzájem.
krystof
hodnocení

To je tím že tam slunce nesvítilo ještě přímo, jinak svítí slunce na celé panely.

A když svítí všude, je teplota v pořádku?

krystof
hodnocení

Ano pak je teplota stejná.

Tak to dělá ten stín, dokud nejsou osvícené celé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]