Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou novou pračku?

Od: pr odpovědí: 55 změna:

Protože moje stará automatická pračka Whirlpool už po +/- 18 létech asi dosloužila tak vybírám nějakou novou a rád bych nějaké rady jakou koupit nebo jakou raději nekupovat. Moje představa je, že do nějakých asi 6600 Kč by se snad dalo koupit nějakou dobrou, ale čím levnější bude tím lépe. Nepotřebují nějakou drahou s plno moderními a speciálními funkcemi které bych možná ani nikdy nevyužil nebo nějakou dobře známou značku za kterou bych asi zbytečně něco připlácel. Stačí mi aby dobře prala různé druhy prádla, snadná obsluha, byla spolehlivá a nějaký rok vydržela bez problémů. Mám potřebu praní tak 1 - 2x za měsíc a někdy ani to ne, ale jsou i vyjímky, že někdy i vícekrát. Požaduji aby to byla pračka s horním plněním.

Zvažoval jsem pračku Whirlpool TDLR 5030L EU/N, ale pak jsem našel Zerowatt TOZ 262DE/1-S která je levnější a připadá mi být i o něco lepší. Ta Zerowatt má oproti té Whirlpool o trochu větší otáčky což by mohlo znamenat i trochu lepší ždímání, je na o 1 kg prádla více což se může občas hodit a má i displej na kterém předpokládám se lépe zobrazí nastavené programy a průběh prani. U té Zerowatt lidí v recenzích uvádějí jako nervýhodu trovhu větší hlučnost. Budu rád za názory na tyto pračky nebo návrhy nějakých jiných podobných praček.

pracky.heureka.cz/...

pracky.heureka.cz/...

55 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Když jsem loni měla doma opraváře na pračku tak jsem se ho ptala aby mně poradil jakou značku příště koupit. Ŕíkal že jakmile se v jeho rodině pokazí pračka tak jí neopravuje. Prý už roky kupuje tu co je momentálně nejlevnější na trhu a má 5 letou záruku. Stejně prý používáme pouze 2 programy. A já s ním soiuhlasím...

pr

S tím by se dako i souhlasit. Ono záleží co všechno je na pračce pokažené a je třeba to vyměnit za nové. Asi ne každá součástka je za několik málo Kč. U starší pračky se opravi nějakaká jedná věc a za třeba půl roku se může na ní pokazit třeba něco jiného. Zvažoval jsem k té mojí starší pračce zavolat opraváře, ale předpokládám, že by přijel, zjistil závady a sdělil mi, že se už to příliš neoplatí opravovat a nechal si za to zaplatit nemalé peníze za příjezd a za zjištění závad a já bych byl tam kde jsem nyní a pouze bych v peněžence měl o několik stovek méně. Když se na pračky dívám v internetu tak nevidím nic s 5 letou zárukou. U některých sice nějakou záruku navíc nabízejí, ale za příplatek a to nevím jestli je to záruka navíc na celou pračku a nebo jen na něco např. motor. U té Zerowatt TOZ 262DE/1-S vidím možnost prodloužení záruky o 1 rok na 3 roky zdarma po zaregistrování pračky někde na nějaké stránce.

re4zon
5 let plnou zaruku dava treba Lord a Philco.

Máme pračku Bosch. Po asi 4 letech umřelo zamykání dvířek pračky. Oprava stála 1100 Kč. Nyní již bez další poruchy a problému má pračka 14 let. Kupovat hned při nějaké prkotině novou pračku mi přijde jako blbost.

pr

Ano, kvůli prkotině která se dá levně opravit a náhradní díly na to nejsou drahé by asi byla blbost kupovat pračku novou. Na té mojí starší pračce Whirlpool je asi ulomený kus hřídele na bubnu a velké kolo na kterém je nasazený řemen je tam na tom nyní nasazený jen tak volně bez nějakého upevnění, navíc se mi už delší dobu občas stávalo, že mi pračka opakovala promáchávání prádla pořád do nekonečna a nebo se někdy v polovině praní zastavila úplně a nějak z mého pohledu divně svítily 2 kontrolky a také se mi na dvířkách začala odloupávat bílá barva pod kterou je rezavé železo. Nevím jestli na opravu toho všeho by se ještě nyní po těch asi +/- 18 létech dalo sehnat potřebné náhradní díly a za kolik, ale předpokládám, že oprava toho všeho by asi nebyla příliš levná a nevím jestli by se to oplatilo nechávat opravovat tak starou pračku. Z těchto důvodů proto zvažují koupi nové pračky.

re4zon
Mel jsem rozepsanou velmi obsahlou odpoved vcetne zduvodneni. Pak jsem nejak ztratil chut ji dokoncovat, tak to reknu jednoduse. Bud chces funkcni pracku s jistotou funkcnosti, tak si trochu priplat za kus s delsi zarukou od vyrobce a budes mit minimalne pet let klid. Pokud to chces co nejlevneji, kup si necky a valchu. A jestli chces hledat dalsich nekolik let, v klidu sbirej zkusenosti a pocitej s tim, ze se ti "dokonaly" a levny vyrobek jak nachval dost mozna tesne po zaruce rozpadne a nepujde za normalni penize opravit. Kupujes si nejlevnejsi pracku, ne jaderny reaktor..
pr

Můžeš to rozpisovat a zdůvodňovat jak chceš, ale ty tvoje kecy mne stejně příliš nezajímaji. Pokud si myslíš, že pračka s 5 letou zárukou se za žádných okolnosti nemůže těch 5 let pokazit a nemůžou s ní být vůbec žádné problémy tak to pak nevím co bych si měl o tobě myslet. Ano, delší záruka je dobrá věc hlavně pokud se natrefi na něco co se po čase začne kazit a s čím budou problémy. Ono je ale hodně často tu záruku v případě potřeby problém uplatnit, protože prodejci se často snaží dělat vše aby záruku nemuseli uznat a vymlouvají se na všechno možné, že se na to záruka nevztahuje a zákazník pak nemá příliš možností jak se tomu bránit. Pračka není něco co jen tak v tašce odnesu do obchodu za účelem reklamace a pokud mi ji neuznají tak si to zase v té tašce odnesu zpět. Zasílat pračku někam na vlastní náklady aby pak sdělili, že reklamaci neuznají může tu delší záruku docela dost prodražít a znepříjemnit. Soudit se pak s prodejcem kvůli tomu s nejistým výsledkem je často na zvážení jestli to někomu stojí za to se tím zabývat. Už jsem v minulosti některé věci v záruce reklamoval a vím jak se k tomu prodejci stavějí. Jinak už to tu asi po několikáté opakuji, že já nepotřebuji nějakou luxusní pračku s plno funkcemi které nepotřebuji a které bych asi nikdy nevyužil a pouze si za to připlácel nemalé peníze a také asi i za známou značku.

hodnocení

1x

Když už tak whirpool. Ten je aspoň trochu známý narozdíl od Zerowatt. A dají se na to sehnat i nějaké díly. Nevím jak zerowatt, ale běžně to snad žádný z větších obchodů v čr ani neprodává. Jen čistě poláci.

pr
hodnocení

Ano Whirlpool je asi trochu více známá značka než Zerowatt a tak se dá předpokládat, že u Whirlpool bude kus ceny asi zbytečně pouze za tu značku. Není pravda, že Zerowatt se běžně v ČR neprodává a pouze v Polsku. Zkus si zadat do Google ten Zerowatt a uvidíš kolik obchodu v ČR ti to najde včetně těch známých a větších. Pokud se produkty Zerowatt v ČR běžně prodávají tak předpokládám, že i nějaké náhradní díly budou k dispozici, ale u nové pračky předpokládám, že je nějakou dobu nebude potřeba zhánět. Mne ale zajímají názory na ty dvě mnou uvedené pračky a případně i návrhy nějakých jiných praček.

re4zon
Asi takhle - pokud se neporoucha uplna prkotina, kterou si clovek vymeni behem hodiny sam, tak se nevyplati pracku za sest litru servisovat. Na dily bych se vykaslal a koupil nejlevnejsi pracku s plnou petiletou zarukou. O zivotnosti deset a vic let si muzou obe pracky z odkazu nechat jen zdat a o nejake kvalite se v dane cenove kategorii neda vubec mluvit.
pr

Pokud posuzuješ kvalitu pračky pouze podle ceny tak raději neraď.

re4zon
Jasne. Skoro nejlevnejsi pracka je kvalitni a hrozne zalezi na vyberu a ne na stesti, ze se zrovna konkretni kus nevysype. Vyrobcum jde o co nejdelsi zivotnost a maximalni dlouhodobou spokojenost zakazniku a tak soucastky nedimenzuji tak, aby idealne sotva prezily zaruku. A k tomu vsechno delaji lehce opravitelne, dily prodavaji za vyrobni cenu a cena prace je tak nizka, ze jen vyjezd servisu a diagnostika nestoji 20% ceny te tve kvalitni pracky. A darky nosi jezisek. Bud jsi naivka, nebo zijes pred 40 lety. Fakt cekas, ze ti nekdo poradi, ktera ze dvou levnych pracek je lepsi, nebo dokonce kvalitni, a zalozi to na necem jinem, nez sympatii ke znacce? Vsechno, vcetne vyrazne drazsich, jsou to kramy. Ze nekomu neco vydrzelo 20 let je k nicemu, kdyz to dneska vyrabi uplne jinak.

ZEROWAT - je (či bylo) bývalé ROMO a měl jsem od nich pračku cca 16let a byla to fyzicky vlastně CANDU... Byla cca 33 cm široká s bočním plněním... Super do bytového jádra. Za celou životnost tam byly dva problémy, otvírání dvířek (výrobek Bosch) a praský plastový knoflík...

A teď pár máme nejlevnější CANDY... Taky jsme zjistili, že se s cenou jenom zvyšovalo množství nepodstatných funkcí... Lepší po záruce prostě případně vyměnit... Už jí máme tuším tři roky a v pohodě...

pr

Ono vyznat se v těch značkách nejen praček často není tak snadné. Výrobci něčeho se přejmenovávají nebo je koupí jiná firma a vyrábi to stejné ale už pod jinou jejích značkou nebo jeden stejný výrobce vyrábí produkty pod více různými značkami.
Mne by ani tak nevadilo, že pračka bude mít některé z mého pohledu nepotřebné funkce které bych možná nikdy nevyužil. Jde mi o to aby ty nepotřebné funkce neněly příliš vliv na vyšší cenu. Nerad bych si připlácel za něco co nepotřebuji u pračky mít.

pr

Tak jsem trochu pátral v internetu po těch značkach Zerowatt a Romo a zjistil jsem, že Zerowatt je italská značka která není a asi nikdy nebyla Romo, tak jak to tu tvrdi hlawata. Na stránkách Romo mj. čtu, že "Romo je česká značka s dlouhou tradicí," .

hodnocení

0x

Když už, tak jedine LG -s přímým pohonem, bez řemeniu, bez problémů. Jeden takový exemplář máme doma, jede už přes dvacet let, měnil jsem jen ložiska - doma, opava za pár korun

pr

Když se dívám na pračky LG tak vidím pouze samé s bočním plněním a to rozhodně za žádných okolnbosti nechci. Ani nevím jestli LG vůbec nějaké pračky s horním plněním vyrábi. Navíc LG jsou zbytečně drahé na to co jsem si stanovil. Já nepotřebují nějakou luxusní pračku s plno funkcemi které bych možná ani nikdy nevyužil. Ta pračka Whirlpool kterou nyní mám je s řemenem a sloužila mi bez problémů a bez poruchy nebo potřeby opravovat nějakých +/- 18 let, ale bohužel po této době už asi rok vykazovala určité poruchy a nyní doslouřila asi úplně. Opravit by se to asi dalo ale nevím jestli by se to vůbec oplatilo vkládat peníze do opravy starší oračky.

coze
hodnocení

0x
Já před rokem a něco koupil přes Bazoš použitou pračku AEG 7 kg prádla, 1400ot./min. ždímání. Pere 1 až 2 týdně a celou dobu úplně bez problému. Cena: 2500,- kč
To samé lednička, Bazoš. Liebherr, teď nevím model, ale nová 11.300,- kč, koupil jsem za 3000,- kč a mám jí už tři roky také úplně bez problemů.
Za mne něco použitého a do 3000,- seženete v pohodě.
pr

Ano dá se přes Bazoš a jinam kopit asi i použitou pračku za levné peníze, ale to bych nerad riskoval, že pokud nebudu mít štěstí a zrovna natrefím na ne příliš v dobrém stavu která např. po půl roce nezačne dělat problémy a budu tak muset vkládat peníze do její opravy nebo zhánět jinou a záruka na to asi nebude žádná.

hodnocení

0x

Vybírám:
- nerezový buben

- snadnost čištění záchytného "košíku", zda nevytéká zbytková voda (typický problém Electrolux)

- nastavitelnost nožek, zda jsou pogumované, ne jen kovové (hluk)

- vzadu pojezd (ne nožky), pro snadnost manipulce

- vrchní kryt plastový, kovové časem korodují

- buben dole s odnímací krytkou, pro případná vyjmutí zapadlého prádla, knoflíků

- délka záruky

- dostupnot servisu

- hlučnost při odstřeďování (vibrace)

a další si můžete doplnit. Zatím nám v rodině vyhovovaly Bosch s životností přes 15 roků, odstaveny zpravidla pro zastaralost, či již hlučnost (ložiska, čerpadlo...). Ale cena bývá přes 12 tisíc (bývala).;)

pr

Většinu z vypsaných vlastnosti současné pračky asi mají a myslím, že se to stává standaedem u praček. Asi těžko by se hledalo pračku která bude natolik ideální a bude splňovat úplně všechny tyto vlastnosti. Jinak opakuji, že nehledám drahou pračku abych si zbytečně připlácel za známou značku a spoustu programů a funkci které bych asi nikdy nevyužil.

1) Většinu uvedených vlastností pračky NEMAJÍ. (pojezd, snadnost čištění sítka, buben s dole odnímací krytkou, odhlučněné/pogumované nožky, prodloužené záruky po registraci, ...)*bum*

2) Uvedené osobní požadavky se napíší do seznamu. Pro jednotlivé věci (zde pračky) do XX korun (jak je zde požadováno) dohledané (internet, obchod) si ohodnotím. U kterých je nejvíce vyhovujích znaků se koupí. Jak jednoduché.:)

3) Lze dohledat hodnocení zákazníků na e-shopech, ale mohou být manipulativní. Nebo koupit časopis dTest.

pr

Pojezd u pračky nepovažuji za až tak hodně užitečnou věc kterou bych nutně na pračce musel mít. Pračka se obvykle postaví na nějaké jedno místo většinou asi v koupelně a tam může stát třeba i několik let bez toho aniž by ji bylo třeba každou chvíli přemísťovat někam, jinam. Navíc pračka není nějaký např. 400 kg kolos aby byl problém ji např. při úklidu trochu odsunout i bez pojezdu. Nevím k čemu by mohla byt u pračky v bubnu nějaká dole odnímací krytka.
Pokud se jedná o hodnocení jednotlivého konkrétního zboží tak to si v internetu dokážu najít pokud je k něčemu dostupné i když na to je třeba se dívat trochu s rozvahou.

mikez
hodnocení

0x

Tu první bych nebral už jen kvůli tomu že nemá displej, to jsem měl jednou a neskutečně mě štvalo že nevím jak dlouhý je který program, kdy dopere kolik času ještě zbývá.. Přitom to mívají i ty nejlevnější pračky.

pr

Na mojí současné už asi dosloužilé pračce displej není a vůbec mi to nevadilo i když přiznávám, že displej může být dobrá a užitečná věc, ale nepovažuji to za nutnost. Jak dlouhý je který program se dá jednoduše zjistit po několika málo praních podle času začátku praní a konce praní a pak se už ví za jak dlouho pračka a který program dopere. Nepotřebuji ten čas znát přesně na půl sekundy nebo vůbec. Čas praní se asi nedá ovlivnit a tak až se dopere tak se pračka sama zastaví a nemusím hned k ní běžet a okamžitě prádlo z ní vybírat.

hodnocení

0x

tu se zárukou 5 let - aktuálně to tuším dělá Philco

Nepleťte si záruku na jednu část - buben, motor nebo něco... - záruku na celek!

doplněno 03.09.23 22:00:

ke komentářům "kvůli prkotině kupovat.." - já kupoval právě Philco kvůli vadnému čerpadlu staré Siemens. Oprava za cca. 1500,-, ale jednak měla pračka už 10 let a druhak - servis mi říkal, že to zvládne do cca. 30ti dnů. Vozit pračku někam po kraji a prosit, aby to bylo za 4 dny hotovo? Ne, bohužel, to u nás nejde.

pr

Ono je často těžké vybrat něco tak aby to vyhovovalo všem požadavkům a tak je třeba dělat i nějaké kompromisy a od něčeho upustit. Mít u pračky třeba 5 letou záruku rozhodně může být dobré, ale za předpokladu, že ta pračka možná bude kvůli tomu za vyšší cenu to bych příliš nechtěl.

za 9000,- si myslím není špatná - datart.cz/...

pr

Špatná možná není, ale já pračku s bočním plněním rozhodně nechci a jinak bych rád něco levnějšího.

pr

"Vozit pračku někam po kraji a prosit, aby to bylo za 4 dny hotovo?" A to se už pračky neopravuji doma u zákazníka a musí se pračku na opravu zavézt do opravny? Tak to by byl další finanční náklad zhánět někoho s větším autem aby pračku zavezl do opravny a pak zase zpět domů.

V našem okolí je pár servisů do cca. 20ti km - pokud bych chtěl opravit do dvou-tří týdnů, musel bych mu to zavézt. Pokud by měl přijet, bylo by to až těch 30 dnů.

Horní plnění měla matka pár let - vždy tu pračku odrovnala. Buď tam nalévala již použitou vodu, případně dešťovku a polila elektroniku - takže odešla po 2 letech a pár dnech. Nebo tam narvala příliš mnoho vody hned na začátku a pračka se dlouho snažila rozjet - nápor na motor a odpružení - odrovnala to jinak... Průměrná životnost pračky s horním plněním u mé matky byla 2,5 roku.

tato - mall.cz/... - má 3 roky záruku "na vše".

Já osobně nemám moc chuť padat do bubnu a hledat tam prádlo...

Tchýně si jednou pračku s horním plněním nechala servisovat, borec utahoval šrouby bubnu po servisu a nechal na nich ostřinku... - tchýni trvalo pár praní, než pochopila, že každé praní znamená zničení oblečení o ty poškozené šroubky.

pr

Pokud pračka byla používaná tak jak to popisuješ tak to se ani nedivím, že byla odrovnána a že odešla po 2 letech. Spíše bych se divil kdyby se tak nestalo.
Pračku s horním plněním chci proto, že je mnohem praktičtější než pračky s bočním plněním.

Asi to je věc názoru, ale podle mě je podstatně praktičtější pračka plněná zepředu.

pr

Ano asi je to věc názoru, ale podle mne pračka s předním plněním má spoustu praktických nevýhod. Je oproti pračce s horním plněním větší (širší) a protro potřebuje více prostoru na umístění a to i zepředu na plnění a vybírání prádla. U pračky s horním plněním je možné kdykoliv praní přerušit (zastavit) otevřít ji a přidat tam další např. zapomenuté prádlo což u bočního plnění nejde, protože při otevření by se voda z pračky vylila. Pokud se pračka v průběhu praní nějak pokazí a přestane dál prát nebo dojde k delšímu výpadku proudu tak tu s horním plněním není problém otevřít a prádlo z ní vybrat což u pračky z bočním plněním nejde kvůli vylití vody. U bočního plnění je třeba kvůli vkládání a vybírání prádla se naklánět až téměř k zemi nebo při tom dřepět, ale u horního plnění je při tom možné normálně a pohodlnějí stát. To jsou důvody proč pračky s horním plněním jsou rozhodně a jednoznačně pohodlnější a praktičtější.

Ani jeden z tvých "problémů" já jako problémy nevidím. Aneb, hledáš problémy tam, kde nejsou.

pr

Problémy nevidíš, protože je vidět nechceš a ani to nedokážeš zdůvodnít. To, že u pračky s bočním plněním by se vylila voda pokud by bylo třeba pračku otevřít ve chvíli kdy je v ní napuštěná voda nebo, že ta pračka je širší a nemusí se tak vejít tam kde je na to místa méně atd. tak v tom problém opravdu nevidíš? Asi záměrně nehledáš problémy tam kde jsou.

Uznávám, že otevřít pračku s předním plněním, když je plná vody, to nelze. Na druhou stranu, kolikrát to je potřeba? Vůbec si nevzpomínám, že bych to někdy potřeboval. Kdyby to někdy bylo potřeba, elegantně bych si s tím poradil.
Když je málo místa, existují mělké, úzké pračky. A ve výjimečných případech je opravdu jediný řešení vrchem plněná.

u naší Philco pračky s předním plněním je "pauza", je možné po chvilce otevřít (během procesu praní) a vložit či vyjmout nežádoucí prádlo.

Ještě jsem neviděl, že v pračce pro 8 kg bylo více vody než je kraj okna - snad možná při máchání? ale te je proces pár minut na konci praní.

Každé má své priority a potřeby...

Nejsem si jist, jestli všechny vrchem plněné pračky mají možnost přerušení procesu praní a otevření bubnu "kdykoliv"

pr

Kolikrát je potřeba u pračky přerušít a zastavit praní aby ji bylo možné otevřít to asi záleží jak u koho. Je to ale dobrá a užitečná věc když to pračka bez problémů umožňuje. Chápu ale, že kdo má pračku s předním plněním bude tvrdit, že to není potřeba, když tu možnost nemá. Napsat, že "Kdyby to někdy bylo potřeba, elegantně bych si s tím poradil." je velmi jednoduché, ale dovedu si představit jak by to asi dopadlo.
Jestli u praček s předním plněním jnějaká má možnost praní přerušít a otevřít ji bez toho aniž by se voda z ní nevylila na zem nevím, ale pochyboval bych o tom. Možná nějaká výjimka mezi pračkami s předním plněním by se našla, ale i tak pokud v pračce bude mokré prádlo tak po otevření by z něho asi na zem voda kapala.

Jak píšu - zmáčknu pauzu, pípne, otevřu, vytáhnu červenou ponožku z bílého prádla (to asi v horním plnění neuvidíte), mokrou ji vyndám a zem utřu - těch pár kapek... u větších objemů třeba lavor pod dvířka...vyřešeno.

Nicméně - jak jsem uváděl - každý dle svých potřeb. Odkaz na Philco horní plnění jsem tady taky dal.

Za mne - v přepočtu na roky užívání je pár set navíc opravdu zanedbatelné. Já vybírám (protože mi to prostor dovoluje) podle záruky.

aaa

pr- hledáš mouchy kde nejsou.*poctar* Pračky s předním plnění se můžou, stejně jako s horním, po přerušení praní, i jako s horním, otevřít a vyndat nebo přidat prádlo. A zapomínáš i na to, že na pračku s horním plnění nemůžeš nic dát a nechat to tam i při praní. Pořád to musí být volný. Já mám pračku s bočním plnění a na ní mám hořejší díl od sporáku a nemusím to sundavat. To dokážeš mít i při tý Tvý vysnění pračce s horním plněním, to asi ne. A asi nevíš , že existují pračky s předním plnění 40 cm úzký stejně jako s horním. A teď babo raď, co odpovíš na to. *zed* Každá pračka má svý výhody a nevýhody.

pr, nemíním tě přesvědčovat. Kup si co chceš. Je to pouze tvá věc. Já si koupil již několikrát předem plněnou pračku, ty vrchem plněnou a oba jsme spokojený. Co víc si přát.

pr

S pračkami s předním plněním nemám žádné zkušenosti a možná existuji některé u kterých jde praní přerušit a pračku otevřít bez toho aniž by se z ní vylila voda i když si to příliš dobře neumím představit. Nejde ale pouze o to. Jde i o větší pohodlí při vkládání a vybírání prádla z pračky kde u vrchem plněné je možné při tom stát a pouze se mírně naklonít což asi ocení především starší lidi. U předního plnění je třeba se při tom naklánět až téměř k zemi nebo při tom dřepět, což už až tak pohodlné není. Za mne je pračka s horním plněním mnohem pohodlnější a praktičtější než ty s bočním. Je mi jedno jakou pračku s jakým plněním kdo preferuje. Já si pouze obhajuji svůj názor na to.
Jinak pračky nejsou určené ná odkládání něčeho a je jedno s jakým plněním jsou. I když odložít se na pračku něco dá tak při praní je to třeba z ní sundat kvůli třeba i slabším vibracím které každá pračka hlavně při ždímání má.

S horním plněním je technicky jednodušší a tím spolehlivější. Má dvojí symetrické uchycení bubnu ve dvou ložiscích. Nemusí být systém k vyvažování. Delší životnost méně namáhaných ložisek. Horní těsnění může být i méně poškozené a nedojde k úniku vody.

pr

regine: Docela dobrý a dobře zdůvodněný názor.

Moc nevěřím, že nemusí být systém vyvažování. Tedy pokud to ždíme na 400 či 600 otáček, tak asi ne, ale pokud to točí více, nevím nevím. To by asi bylo jako legendární Tatramatka.

Neplést si tlumení vybrací a vyvažování zátěže. Odlišné korekční důvody.

Tatramatka měla tlumení vibrací externí kolečky místo nožiček (nevhodné ale levné řešení).

pr
hodnocení

0x

Zajímalo by mne také jak je to s dovozem pračky pokud ji koupím v některém internetovém obchodě. Donese mi ji nebo alespoň pomůže donést přepravce po dovezení až do domu a nebo mi ji vyloží na cestě nebo chodníku před domem a odjede a to jak ji dostanu až do domu ho už nebude zajímat. Pračka není nějaká menší věc např. 10 kg abych si ji převzal a odnesl sám domů. Prozatím nikdy jsem nekupoval nic většího a těžšího a proto nemám žádné zkušenosti jak je to s vnesením do domu po dovezeni.

aaa

Doveze to k 1. zamčeným dveřím a nebo po zaplacení až do bytu. Někdy to i namontuje. Záleží od koho to je(jaká společnost) a kolik a co si zaplatíš.

pr

A co když ty dveře budu mít odemknuté nebo dokonce i otevřené tak mi to donese až dovnítř za ty dveře? :) Pokud budu vědět kdy mi to doveze tak by to nebyl problém nechat dveře odemknuté nebo i otevřené. Pokud s tím přijede pouze sám řidič tak předpokládám, že pračku mi asi sám těžko ponese až dovnítř do domu. I kdyby na to měl s sebou třeba nějakou rudlu tak u mne by to byl problém, protože mám z cesty do zahrady 4 schody a pak další 4 schody ke vchodovým dveřím do domu. Podle toho co jsem se díval na dopravu tak u praček obchody mají většinou a nejčastěji uvederné dopavu Toptrans a Gebrüder Weiss nebo také i Geis, DHL, PPL aj. a některé i vlastní přepravu. Montáž pračky bych nepotřeboval. To snad není až tak složité abych to nedokázal sám zvládnout.

aaa

pr- to záleží na každém, kdo to přiveze. Když mu něco strčíš, tak bude ochotnější. Když mi mrazák přivezla ženská, tak mi to chtěla vynést až nahoru do 1.patra a bez peněz. Musel jsem ji od toho přemlouvat, že na to stačím sám.

makak
Obvykle dorucuji za 1.uzamykatelne dveře. Proto je vhodné si vybrat takový obchod, co nabízí doruceni az do bytu...
pr

Ano asi záleží na tom kdo to přiveze. Já bych ale rád měl jistotu, že mi to vnese nebo pomůže vnést do domu. Mám zkušenosti s kurýrními službami, že obvykle rychle předají zásilku a honem spěchají k autu a odjíždějí. Z toho co jsem se díval na dopravu v některých obchodech tak některé nabízejí za příplatek i výnos až do bytu, zapojení a odvoz starého spotřebiče. Mne by stačil pouze výnos do domu. Zapojení a odvoz starého spotřebiče nepotřebují a ani nechci.

odpovidam

Většina lidí to dělá tak, že kurýrovi, co přiveze pračku, strčí do ruky stovku až dvě a je to. Penízky jdou jemu do kapsy. Když si koupíte vynesení v rámci objednávky, penízky navíc kurýr nikdy neuvidí. Tak tady neteoretizujte a udělejte to taky tak.

pr
hodnocení

0x

Tak nakonec jsem koupil tu Zerowatt TOZ 262DE/1-S a jsem prozatím s ní po dvou měsicích a několika praních spokojený. Za 5389 Kč i s dopravou je to za tu cenu dobrá pračka. Nepotřeboval jsem pračku se spoustou pro mne zbytečných funkcí které bych všechny asi nikdy nevyužil a hlavně aby byla s horním plněním což je lepší a praktičtější než s plněním bočním. Pračku mi přivezl dopravce Gebrüder Weiss. Řidič přijel sám a bez problémů a doprošování mi pračku ochotně pomohl vnést do domu tam kam jsem chtěl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]