Já jel roky na 32 kbit mobilu cz (dokud stíhal waze, pak waze předělali a potřebuje víc dat a rychlosti, tak jsem přešel na balíček 100 GB, aktuálně za 349,-)
2 milibity určitě ne, pokud se budeme bavit o o 2 Mbit/s, pak ano i když by bylo dobré mít rychlejší, alespoň 5 Mbit/s.
doplněno 01.09.23 15:06:
@lexa: Asi si nerozumíme. Rychlost internetu se udává v Mbps, což je to samé jako Mbit/s. Před chvílí jsem si schválně měřil rychlost na svém PC s mobilním připojením a ukazuje mi to 8/5 Mbit/s (download/upload).
lexa
Neměl jste na mysli spíš 5 MB/s? Protože stahovat/přehrávat něco při půl megabajtu by v dnešní době šlo horkotěžko.
lexa
To je pravda. Jen mi to přišlo hrozně málo. My máme třeba 22 Mb/s (2.75 MB/s) a to je v ČR takový silný podprůměr(průměr je kolem 100 Mb/s)
abc
Kde vidíš těch 100Mb/s? To není průměr ani v optice..
Ne, 2 Mbps je na dnešní dobu a tohle použití málo. Prohlížet internet se s tím nějak dá, ale na sledování videí a stahování souborů je to fakt málo (500 kB/s). Takto pomalý internet dnes ještě někdo nabízí? Full HD video na YouTube mívá datový tok kolem 8 Mbps.
toktik
Vis co je to tiktok? To je velky vysavac. Na jeho vysavani 2Mbit/s v pohode vystaci
lmgify
> Takto pomalý internet dnes ještě někdo nabízí?
Je to přídavný balíček za 150,- do konce měsíce, když ti dojde těch 10 GB dat na balíčku s neomezeným voláním za 700.
Na tik tok to asi stačit bude pokud nebudete chtít vidět náhledy více videí najednou. Velké soubory se tím také stahovat dají pokud nebude vadit, že to bude trvat "rok" v případě, že tam není žádný další limit jako max. 1 GB dat za měsíc pak se totiž ani nestáhne
Jinak asi nebude na škodu si udělat popcorn, protože tady bude ještě sranda
lmgify
> v případě, že tam není žádný další limit jako max. 1 GB dat za měsíc
Odhad požadované přenosové rychlosti pro jednotlivé účely je přímo na stránkách mobil.cz, viz obrázek. U videí hodně pomáhá, když nepožaduješ HD kvalitu, kterou na mobilu stejně těžko oceníš, a místo toho ti stačí například 480p.
2Mb/s je asi 0,2MB za sekundu ( = 12 MB/min = 700 MB/hod = 0,7 GB/hod), tak záleží, co myslíš tím "stahováním velkých souborů".
2Mbps je na současnou dobu dost pomalá rychlost. Na ten Tik-tok v nižší kvalitě asi bude stačit. Ale na stahování velkých videí anebo třeba sledování streamů v HD+ rozlišení to nebude, resp. budete muset dlouho čekat na stažení/načtení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.