Nejste přihlášen/a.
Od známých sem dostal nefunkční TV Thomson 32HE5606X1, s poškozeným OS Android 8. Na netu jsem si stáhl firmware k tomuto TV, soubor V8-R41KT01-LF1V190.zip a pomocí flešky jsem provedl instalaci, údajně platného firmware pro tento TV. Po instalaci a zapnutí ale neprobíhá vše tak jak je popsáno v manuále k té instalaci, ale na TV naběhne nápis "Thomson", pak barevná točící se kolečka a po chvilce nápis "android" a spustí se možnost zadávání základních údajů. Z počátku jde vše OK, volba jazyka, připojení na síť WiFi, přihlášenií na Google, potvrzení smluvních podmínek Google, souhlasy s polohou a přístupem od Google, včetně volby názvu zařízení, vše šlo OK. Pak se objeví nabídla Google Play, s nějakými doporučenými aplikacemi a po zakliknutí "pokračovat", se žádné neinstalují, ale ihned se objeví hláška - název "Prostředí", kde je volba země. Zde po navolení "česká republika" (nebo i jiné) a volby "další" se to ale opět vrátí zpět na tu volbu Googl Play s aplikacemi a po zde po "pokračovat" se to opět přepne na to "Prostředí" a takto se to stále opakuje a dál se nedostanu. Na žádné stisky jakéhokoliv knoflíku DO TV nereague, pouze se dá vypnout a zapnout knoflíkem vypinače na DO. A po vypnutí ze sítě a zapnutí se vše stále takto opakuje. Soubor jsem pro jistotu stáhl a instaloval vícekrát a vždy to končí stejně. Zkoušel jsem už všechno možné, s vloženou fleškou s tím soborem, bez ní, se současným stiskem spinače pod obrazovkou a zapnutí a vypnutí TV a stále stejné.
Pouze pokud je vložena fleška v USB TV a zapne se TV na síť, za současného stisku spinače pod obrazovkou, dojde k opětné nové instalaci OS, ale výsledek je pak opět stejný.
Pokud fleška vložena není a provede se shodně zapnutí při stisku tlačítka pod obrazovkou, tak se ukáže panáček Androida s vykřičníkem a pod tím nápis "Error", ovšem po chvilce dojde k normálnímu spuštění s nápisem Android a opět vše jako popsáno výše.
Při pokusech toto vše nějak zrušit, změnit a dostat se případně do možnosti nějakého "Návratu do továrního nastavení", rovněž různými způsoby vypínání a spínání, se mi toto nijak nedaří a nemohu se do něj také dostat.
Nemáte někdo podobnou zkušenost a neporadíte případně co s tím?
Dobrý den,
mám dotaz ,stejný problém.Potřebuji stáhnout firmware k Thomson 40FE5606.Kde jste stahoval ten Váš?Popř.kde bych mohl stáhnout.Díky za odpověď
Tak zatím bohužel nemůžu najít zdroj, ze kterého jsem to stáhl. Ale název soboru je RT41_Android_P_V374-zip. Já jej mám stažený a uložený v NB, ale vložit sem se mi to nepodařilo, asi velký obsah. Tak zatím přikládám aspoň mé poznámky, které jsem si při jeho instalaci udělal pro sebe. Jinak ten soubor se rozbalí a v rozbaleném stavu se spustí instalace. Při instalaci se musí doplňovat určité údaje a musí být možné připojení k internetu. Existuje ještě i starší verze ...V190, ale ta nejde nainstalovat a v nastavení se, v určitém bodě, nedá pokračovat. Toliko zatím a pokud by se mi podařilo najít ten zdroj pro stažení, ještě pošlu.
![]() | Aktualizace SW Thomson 32HE+40FE 5606.doc | 20.48 kB |
![]() | Aktualizace FiW TV Android.doc | 16.38 kB |
Teď jsem si dodatečně všim chyby v názvo toho souboru. Pochopitelně název souboru nekončí -zip, ale .zip. Tedy tečka.
Zkusil jsem Vám poslat informaci vnitřní poštou, ale nejste zde registrován. Jediná možnost by byla, pokud by jste mi poslal flešku, nebo SD kartu a já bych Vám soubor s tím FW nakopíroval. Má obsah cca 1 GB. Pokud zde dáte Vaši e-mailovou adresu, tak se Vám ozvu a domluvili bychom se. Ovšem nyní, po dobu 1 měsíce (až do vánoc), jsem mimo bydliště. Takže by mi pošta nedošla. Jedině pak kolem vánoc nebo po. Nechám to na Vás, pokud to neseženete jinde. Jinak nevím, jak by se to dalo přeposĺat po internetu.
Díky,mail je avs.picka@seznam
Jinak z odkazu na stránky sapro tam je ohledně fw odkaz na thomson přímo mythomson.com a tam jsem ho nenašel
Díky
OK.Vaši mejlovou aresu jsem si uložil a až tedy bude příhodný čas (asi tak za 3 týdny), tak než se budu vracet domů dám vědět a pošlu svou poštovní adresu. No a pokud mi pošlete nějaké to záznamové medium, tak vám to nakopíruji a rovněž pošlu. Jinak to zatím možné asi není. Pokud by jste to už měl vyřešené, dejte vědět.
Tak jsem stáhl soubor V8-R41KT01-LF1V374.009210 a na konci instalace napíše eror a tím to končí...
Ano, tenhle soubor by měl být v pořádku. Ale pokud si vzpomínám, někde jsem tehdy rovněž narazil na informaci, že v případě že byla původně instalována nižší verze, tak je potřeba nejdříve spustit instalaci verze nižší a poté až ta nejvyšší, tedy ta V374. No a já když prováděl tu přeinstalaci, tak jsem vlastně nejdřív použil tu verzi V190, která sice nešla kompletně nainstalovat a teprve poté jsem instaloval tu verzi V374. Ta V190 byla V8-R41KT01-LF1V190.zip. Ona sice našla dokončit, ale při instalaci pak té V374 bylo zřejmé, že některé údaje z její instalace už v SW TV zůstaly. Zkuste ji tedy rovněž najít a zkusit stejný postup. Jinak je nutné možná i opakovat vícekrát, jestli jste při instalaci nezadal někde něco, co mohlo způsobit tu chybu. Mě to také trvalo několik dní, než se zadařilo.
Thomson 32HE5606X1 je rebrandovaná TV TCL 32ES568
Firmware je společný pro řadu ES560 a další řady TCL
Označení firmwaru je: V8-R41KT01-LF1Vxxx.xxxxxx
Kde xxx.xxxxxx je verze firmwaru
Pravděpodobně poslední verze firmwaru je V391
Firmware je distribuován ve dvou formátech - IMG a OTA
Jistější je použít IMG verzi. Ta přepíše kompletní úložiště. Nehrozí pak různé problémy s nekompatibilitou se starší verzí firmwaru. Při aktualizaci se samozřejmě vymaže kompletní nastavení TV. Pokud televize funguje, tak je jistější před aktualizací odstranit účet Google. Nemělo by to ale být nezbytné.
Postup aktualizace:
1) Stáhnout soubor V8-R41KT01-LF1V391.zip s IMG verzí firmwaru zde:
shorturl.at/...
2) Zformátovat USB flash disk systémem souborů FAT32 (tedy ne NTFS ani ExFAT)
3) Ze staženého souboru V8-R41KT01-LF1V391.zip extrahovat soubor Update.img a zkopírovat ho na Flash disk do kořenové složky (subor nesmí být v žádné složce
Neboli fleška zformátovaná jako FAT32 musí obsahovat jen a pouze soubor Update.img a nic jiného
4) Vypnout TV a odpojit úplně všechny kabely včetně napájení
5) Flash disk zapojit do USB portu TV
6) Na spodku TV je zapínací tlačítko (v prohlubni za LED diodou)
Toto tlačítko stítsknout a trvale držet stitknuté
7) Připojit napájecé šňůru TV do zásuvky 230V (tlačítko stále nepouštět!)
8) Když se na obrazovce TV zobrazí informace o začátku aktualizace, tak teprve uvolnit zapínací tlačítko
9) Na nic nesahat a TV neodpokovat od napájení. Počkat na ukončení akualizace firmwaru. TV se nakonec sama zrestartuje a naběhne systém Android. Hotovo, vykydáno.
Vše jsem vyzkoušel na vlastní TV a proběhlo to bez potíží.
-----------------------------
Pro úplnost ještě doplním, že OTA verze firmwaru V391 je zde:
shorturl.at/...
OTA verze se na rozdíl od IMG verze nerozbaluje. Tento ZIP obsahuje mnoho různých souborů a složek. Na FAT32 flash disk se tedy kopíruje soubor V8-R41KT01-LF1V391.zip a ne jeho obsah
Aktualizaci OTA firmwaru lze provést stejným způsobem jako u IMG verze. A také ji lze provést ručně ze sytému Android v Nastavení - Předvolby zařízení - O zařízení - Aktualizace software - Místní aktualizace
Ještě jsem narazil na zmínky o tom, že pokud je v TV "prastará"verze firmwaru řady V100 (například V8-R41KT01-LF1V155), tak by se nejprve měla provét IMG aktualizace na verzi V226:
A teprve potom IMG aktualizace na verzi V391. Toto jsem neověřoval, protože v TV už byl firmware řady V300. Možná to ale platí jen pro OTA aktualizace. IMG aktualizace přepisuje kompletní úložistě, tak by to snad nemělo být potřeba. Ale osobně bych ale pro jistotu tu "mezi aktualizaci"na V226 provedl.
Diskuse s odkazy na různé verze firmwarů je např zde:
xdaforums.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.