Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc! Jakou vybrat baterii a kde?

Od: j1ri* odpovědí: 17 změna:
Zdravím.
Předem chci říct, že jsem absolutní laik, který neví nic. Takže poprosím o odpovědi pro "blbce" a po lopatě.
Chci si koupit novou baterii pro notebook a nevím jakou. Prosím poraďte jakou a kde a jestli se to vůbec vyplatí. Posílám foto, tak doufám, že to stačí, kdyžtak dopošlu.
Všem děkuji za věcné odpovědi.

Pomoc! Jakou vybrat baterii a kde?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vibe2*
hodnocení

1x

Stačí, když sdělíte typ notebooku, případně vyhledáte návod k jeho použití, kde je nepochybně uveden i typ baterie ...

j1ri*
hodnocení

Jak říkám... vysvětlit pro blbce. To foto, co jsem poslal, tak tam nejsou ty informace? Díky

Ne nejsou. To jsou informace nainstalovaného systému a základního HW jako CPU a RAM. Nic víc.

Najdi na štítku notebooku.

Nebo lépe nafoťte štítky na originální baterii

olinl
hodnocení

1x
HP noťasy (r. výroby 2016) mají napsán typ baterie přímo na ní i QR kód pro webovou stránku po naskenování. Vyjmi baterii a podívej se na ni, měl by tam být štítek. Kupoval bych v počítačovém servisu, který tu už nějakou dobu funguje a vyberou ti originál nebo přímou náhradu. Baterie(pack) se dají i nechat repasovat, pokud se už nevyrábí.
j1ri*
hodnocení

Aha, takže rozšroubuju a ofotím, to stačí? A vyplatí se to? Díky
mathew
Na tom vašem se nevyplatí ani utírat prach natoz do něj něco kupovat...
j1ri*
hodnocení

Chápu. Používám notebook při "nejnákladnějším" na filmy.Mate nějaké doporučení? Vážně nejsem znalec a moc od toho neočekávám. Jen chci, abych aspoň pět hodin mohl sledovat filmy ve vlaku. Ten můj to splňoval, ale už ne...
olinl
V hodně vlacích jsem viděl zásuvky 230V, ale zase tahat s sebou nabíječku.. Baterie by měla být jen nacvaknutá, neměly by tam být šrouby, většinou jsou tam dvě západky s pružinkou.

hodnocení

1x

Do takhle starého notebooku se nevyplatí kupovat originální nebo ve značkové prodejně. Můžete ji klidně koupit na AliExpressu za 3 - 4 stovky. Zhruba 3 - 4 roky vydrží.

hodnocení

1x

Také tomu nerozumím...vyndala jsem nefunkční baterku,šla do ALZY a tam mi ji prodali-stejnou.

mate59
hodnocení

0x

Pokud ho nenosíte,nechal bych ho stále připojený na místě na síti bez výměny baterie.

j1ri*
hodnocení

Díky, to dělám, ale dělat nechci. Chci ho nosit sebou.

hodnocení

0x

Vyfoťte nám ten typ notebooku nebo štítek baterky, podívánme se na ceny originálu i druhovýroby.

j1ri*
hodnocení

Nejspíš je to Medion Akoya P2002. Je to napůl tablet a notebook. Nedostal jsem se dovnitř. Šel jsem přes sílu, tak jsem toho raději nechal. Ale ona ta baterie bude stejně nejspíš v té tablet části, že?
Pomoc! Jakou vybrat baterii a kde? #2

Nejspíš...nejspíš. To tam nikde není na tom krámu napsaný?

aku-shop.cz/...

safra

V tomhle ty to sám nevyměníš. To se musí rozdělat. Ano baterka je v té části s displejem. Sám jsem měl něco takového jako ty asus transformer t100. Asi 8 let pak se baterka začala nafukovat a i odtlačovat displej. No při ceně baterky samotné a zůstatkové ceně jsem to vyhodil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]