Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka nevypouští vodu- může to být tímto?

Od: hanesz odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
mám doma půl roku starou pračku LG. Při závěru pracího cyklu se mi včera objevila hláška OE-chyba vypouštění. Postupoval jsem tedy podle instrukcí v návodu k výrobku. Zkontroloval jsem filtr ve spodní části pračky, který prakticky nebyl zanesen, ale pro jistotu jsem jej ještě dočistil úplně.
Následně jsem zkontroloval, zda není někde zlomená vypouštěcí hadice. Nebyla. Další, a poslední, krok byl ten, že jsem měl hadici zkontrolovat zevnitř, zda není ucpaná. Tady jsem zjistil možný problém.
Při odpojení hadice od odpadu ve stěně, byla u jejího konce tato červená plastová věc. Foto dám do přílohy. Jsem úplný lajk, tam si nechám poradit. Červený plast tam nebyl vůbec na pevno a z hadice jsem jej dostal tak, že jsem s ní trochu zatřepal. A teď se ptám. Má to tam být a plní to nějakou funkci? Nebo je to právě příčina toho, proč voda neodtéká? Jen je mi záhadou, jak by se to vzalo v odpadové hadici, kam by se to rozhodně nemělo z bubnu dostat.
Co to může být? Můžu to z hadice vydělat a zkusit spustit pračku bez toho?
Děkuji moc za odpovědi

Pračka nevypouští vodu- může to být tímto?
Pračka nevypouští vodu- může to být tímto? #2
Pračka nevypouští vodu- může to být tímto? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Áno vyberte to z tej hadice. Je to záslepka na otvor súčiatky pred montážou. Pravdepodobne tam spadla pri montáži v závode.

hanesz
hodnocení

Děkuji za odpověď

hodnocení

0x

Jo, důvod proč neodtéká voda jsi našel.

Že by zátka čekala půl roku v pračce a po půlroce se uvolnila je divný až skoro nemožný.

Já bych spíše zkontroloval kapsy montérek nebo se zeptal kdo v domácnosti ty zátky poznává a používá.

hodnocení

0x
Je to opravdu zvláštní, že by to tam čekalo a dosud nevadilo. Stejně tak se mi nechce věřit, že by to dokázalo projít z bubnu čerpadlem. Navíc to vypadá jako nové, kdyby to stálo někde v odpadu, např. filtru čerpadla, nebo hadici, byl by na tom povlak.
Můžete vyloučit, že by to do hadice u vás někdo vložil naschvál?

pavel*
hodnocení

0x
Dobrý den, stalo se nam přesně to samé. Tedy je zřejmé,ze to tam nikdo nevlozil a musi to byt součástí. Došel jste prosim k něčemu? Dekuji
Já bych řekl, že to pouze ve fabrice montoval stejnej "šikula". Čepadlo, nebo jinej díl jim asi dodávají se záslepkama, no a sem tam ji nevytáhnou. Spíš je div, že to i s tou záslepkou nějak vytíkalo.
Ještě mě napadá, jestli ten špunt nepochází toho bazmeku, do kterého strkáte hadici pračky. Po ukončení vypouštění voda couvne do hadice a mohla by to nasát.
aaaa

Nic takovýho tam není. Spusť tu pračku a vyszkoušej.

pavel*

ano, už jsem to našel...je to "zápachová" uzávěrka toho bílého "kolena", do kterého se nasouvá hadice pro odpadní vodu. Ta se samo musí odstranit přes nasunutím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]