Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava fotografií

Od: sexynet* odpovědí: 5 změna:

Zdravíčko,

prosím najde se někdo kdo mi poradí, jak si sama doma můžu upravit fotky, které chci vystavit na svůj web? Stáhla jsme si program Xn Wiew, kde se jakžtakž dá fotka ořezat a upravit kontrast, ale nemůžu přijít na to jak do fotky dodat podpis, aby nemohlo dojít ke stažení ukazování na jiných webech? poradí mi někdo? Díky Lu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

vložit text : V Xn View otevři obrázek, který chceš označit, stlač Shift + T, tam vlož text, níže si vyber barvu textu, případně barvu pozadí a obrysu textu, které můžeš zaškrtnout. Po zvolení typu a velikosti písma se dá zvolit průhlednost textu. Stlačením OK se text objeví v obrázku, je možné ho posunout na správné místo a potvrdit.

doplněno 21.06.10 04:48: Jak píše kolega pode mnou, klávesová zkratka Ctrl + Z ve více programech vrací o jeden úkon zpět. Většinou i o více. Takže když se třeba spletu, a např. při psaní textu místo uložení text vymažu, po Ctrl+Z se vrátím o krok zpět. Třeba si to vyzkoušet.

Shift + t je klávesová zkratka, jde to samozřejmě i přes menu: obrázek/přidat text. A když tam ten text přidám a chci to změnit, udělám ctrl Z. Až se mi to bude líbit, tak to uložím.

Úprava fotografií
sexynet*

Díky moc za rady, už jsem vyzkoušela a podařilo se, tak snad i ty webovky se budou líbit. Díky všem Lu

jabraka*
hodnocení

2x

Nejlepší na totální úpravy jsou fotomanažery.Na příklad ACDsee 10 photomanager.Je i v časově omezené verzi na Slunečnici.

JABRAKA

hodnocení

0x

XnWiev neznám, ale pravděpodobně tam je někde - Vložit text.

Jestli ale mohu poradit, je to zbytečná práce - text se nechá lehce vyretušovat, pakliže někdo tu fotku bude potřebovat.

doplněno 20.06.10 12:03:

V prohlížeči Picasa jde vložit text velmi dobře (i začátečníkům) a nastavit i průhlednost, text potom tolik neruší. Picasa je free a česky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]