Ahojky všem, mám starší lednici a ráno byla na podlaze trocha vody, lednička svítí ale nemrazi. Pak sem si všiml že u kompresoru je nádobka plná a když sem ji částečně vyprázdnil lednička opět jede,ale kompresor je brutálně vařící a nevím zda li to je v pořádku . Lednička chladí a mrazí ale mám obavy s tím rozpáleným kompresorem
Voda v nádobě není příčinou, ale následkem nějaké poruchy. Otázkou tedy je, proč se lednice zastavila a odmrazila. Jinak kompresor může mít teplotu až 80°C. Na tom ruku neudržíte.
Dobrý den, bude to v pořádku - když jsem měl lednici Calex, tak se vzadu dole na tom kompresoru nedala udržet ruka (když jsem ho utíral od prachu). Zdravím! doplněno 27.08.23 20:12: Možná byla už hodně silná námraza na mrazáku a lednice si jen "automaticky ulevila".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.