Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám takový dotaz, zajímaly by mě vaše názory. Jel jsem s mamkou a tatkou na stavbu našeho rodinného domu ve vesnici, vykládali jsme věci z auta a šli jsme dovnitř. Po 10 minutách máma začala hledat telefon, tak jsem jí začal volat, a neslyšeli jsme zvonění ani na stavbě, ani v autě... Zjistili jsme, že ho máma zapomněla spolu s tátovým mobilem na střeše auta. Podíval jsem se na moji aplikaci v mobilu, která monitoruje naše telefony, kde se nachází. Zjistil jsem, že je v pohybu, 3km od nás. Tak jsme okamžitě vyjeli, a dorazili jsme k jednomu areálu asi 5km od nás... Tam se mobil podle aplikace nacházel. I jsem zkoušel volat, telefon zvonil a slyšel jsem dokonce slabé vyzvánění někde za tím areálem. Bylo to oplocené a brána byla zavřená, soukromý pozemek. Okamžitě jsem zavolal policii, ta dorazila az za 20 min. V té době už se ani na jeden telefon nedalo dovolat, a nikdo z pozemku nevycházel, nikoho jsme neviděli. Policii jsme vysvětlili situaci... Zkoušela troubit za bránou, ale nikdo dlouho nepřicházel. Objevila telefon na majitele firmy, ten řekl, že tam je jeden slušný chlap, a že mu zavolá at nám příjde otevřít. Ten přišel otevřít za dalších 10 minut... No a prý tam je v celém areálu sám, nikdo tam nebyl, a on přišel pěšky krátce než jsme dorazili my... Měl čistý trestní rejstřík, a na otázku kde byl předtím, odpověděl, že v hospodě na pivu. Byl tam sám. (policie mu šla ověřit alibi, souhlasí)... Policie prý ještě zkontroluje kamerové záznamy... Každopádně co si o tom myslíte?
My jsme z toho bezradný, táta v pouzdě mobilu měl platební karty, ŘP, OP, zelené karty od vozidel, dokumenty k novostavbě a hlavně fotky rodinný, kde stavíme ten dům od základů apod...
Ten chlap tvrdil, že tam přišel pěšky, mrzí nás, že teprve později nás napadlo třeba zkontrolovat teplotu motoru auta, zda je ještě teplé, bohužel to nás napadlo až při odjezdu. Mamka za nim chce ještě odjet a domluvit se, ať nám ten telefon vrátí, že víme že ho má, že policii řekneme, že ho třeba našel jeho kolega další den v trávníku nebo něco, ale pochybuju že by na to kývnul...
Zkoušet dál "stopovat" telefony. Je také možné, že ty telefony ten "slušný" pán nevzal a někdo je mohl hodit jen přes plot nebo má ten pán i neslušné kámoše a kryje je(spoluúčast). Pokud jsou na telefonech "hesla", potom po deseti vyzkoušení "otevřít" telefon dojde k blokaci SIMkarty a následně se nedostane nikdo ani do telefonu(jedině přes někoho, kdo umí s elektronikou a ví kam šáhnout nebo vyhodí vnitřní desku s procesorem a dá tam novou, ty ale nebývají nejlevnější u dražších typů. SIM kartu lze u operátora zablokovat. Tak jako tak SIMkarta i telefon budou novému majiteli k prdu-tak maximálně na součástky, ale na tom nezbohatne, horší je to s vyřizováním dokumentů, to chce řešit ihned-snad jste to nahlásili té policii už tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.