Nejste přihlášen/a.
Prosím vás je reálné, že bych si mohl zničit televizi pouhým použitím nevhodné leštěnky na utírání prachu? Utřel jsem z TV prach za použití suchého hadříku a leštěnky Brait Multiclean Antistatic. Od té doby TV vůbec nereaguje na zapojení do sítě. (kontrolka se vůbec nerozsvítí). To samé se mi teď stalo s monitorem. Utřel jsem prach suchým hadříkem na který jsem nanesl dotyčnou leštěnku a monitor se vůbec nechce zapnout. Jde o starší TV a starší monitor (modely Panasonic Viera TX-L32U2E a monitor Philips 220xw8ffb00.) Googlením jsem se následně dozvěděl, že dotyčná leštěnka není vhodná pro čištění LCD a plazmových obrazovek, ale moc se mi nechce věřit, že bych pouhým jejím použítím televizi i monitor kompletně zničil. Mohlo by to tak být? A pokud ano, má cenu zkoušet obojí zavézt do servisu k opravě, nebo je to kompletně odepsané?
Děkuji všem, kteří se snažili poradit, za odpovědi. Tak monitor se nakonec naštěstí ukázal jako funkční, o pár hodin později se mi povedlo ho spustit, jen nějakou dobu stávkoval. Co se týče televize, tak jestli je pravda, že i kdyby byla sama televize nefunkční, kontrolka by svítila, bude problém skutečně v tom napájení. Tady si už ale moc nevím rady, zdá se že tento model není vybavený na jednoduché vyměnění přívodního kabelu (je pevně zabudovaný a pro připojení externího chybí port) a budu si muset nechat pomoct od odborníka.
Ohledně statiky, troufnu si říct, že tím to asi nebude, jiná elektronická zařízení (notebook, herní konzole), která utírám od prachu stejnou hadrou i přípravkem, normálně fungují. Pokud to teda nemá vliv jen na určitý typ elektroniky, o čemž dost pochybuju. Proto mi příšlo divné, že bych pouhým použitím leštícícího přípravku opravdu dotyčné spotřebiče natolik poškodil, i když jsem vycházel jsem z informace že leštěnka není pro LCD a plazmu vhodná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.