Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BSOD-jak zjistit jaká součástka v mém pc jej způsobuje?

Od: rtzbechu odpovědí: 8 změna:

zdravím,pc se mi libovolně během používání restartovává a hzí bluescreen,windows je přeinstalovaný a je doknce nový,ale stále se mi i přes to vypíná,nevěděl by prosím někdo co by to mohlo způsobovat?Hádám že by to mohla být základní deska,nebo ramka,mám tam jen jednu 16 gb,ale jde to určit přesněji,než nějákým odhdem?Budu rád a vděčný za každou odpověd a pomoc.*modla*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Během používání - tj. je určitou dobu ok a pak se restartuje? report BSOD sice je ukládán, ale jelikož nevíte kde, asi vám nepomůže jej dohledat...

Restartuje se od počátku sestavení a instalace nebo je to po letech užívání?

doplněno 16.08.23 14:05:

C:\Windows\Minidump« nebo »C:\Windows\Memory.dmp

doplněno 16.08.23 14:26:

pokud to PC dovolí - zkuste si stáhnout ccleaner.com/... - základní obrazovka ukáže jednotlivé komponenty (při instalaci odmítnout vše "zdarma"- někdy tam jsou antivir či nějaké čističe...)

Já bych si tipnul na problém s grafikou, ale diagnostika PC bývá časově náročná - je tam spousta možností chyb.

rtzbechu
hodnocení

Ano,ano,okei,děkuji za rychlou odpověd,no kamarád ho měl skoro rok,pak sem ho vyměnil za airsoftku,proto že mu nešel zapnout.Stáhnul sem aktualizace a pár měsíců šel bez potíží,ale poslední dobu mi začal dělat tohle,tak že tak po roce a 2-3 měsících jeho života,podle aplikace crystaldisk byl zaplí pouze 60dní.tak nevím kde je chyba :/.Nebo on do toho pc foukal veškerej kouř,nemohl tam take tím něco udělat?

rtzbechu
Tam mi to vypadá takhle
BSOD-jak zjistit jaká součástka v mém pc jej způsobuje?
rtzbechu
hodnocení

zatím běží bez problému,ale nevím jak dlouho,dobře děkuju mocc,ale podle aplikace to vypadá celkem v pohodě,jen stupně u grafiky svítí žlutě.Aha,dobře,asi bych si měl zajít někam do servisu*ee*.Ale děkuji za rady,aspon vím že si to sám na koleni neudělám:-D.

Je teplo: vypnout Pc a vyčistit stlačeným vzduchem.

Vyfotit BSOD a dát sem.

V biosu nastavit default.

hodnocení

0x

Mohla by to způsobovat vadná paměť RAM. Otestujte ji např. kvalitním programem MemTest86 (vyzkoušeno). Test je časově náročný, pro odhalení vady by měl běžet i několikrát dokola. Jakmile však oznámí i jedinou chybu, je nutné RAM vyměnit. Test by měl jít spustit také přímo z Windows10/11. Další možností je vyndat stávající RAM a dát tam dočasně nějakou jinou (klidně menší) a zkusit, zda počítač přestane zlobit.

tak může to být zdroj, grafická karta, disk... test na paměť je asi jedna z posledních variant - zvláště u 16GB - to nebude moc stará věc...

@jmlc: Jistě, příčin může být víc. Je na tazateli, zda radu zkusí, či ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]