Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ošetřit vodotěsné pouzdro na kameru?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 2 změna:

dobrý den

mám vodotesné pouzdro na kameru gitup2 a reziví pružinky i dříky na tlačítkách, dá se něčímmazat? Např silikon olej atd, dělá to někdo z Vás aby to v mořské vodě nerezivělo? Ale zase ab olej nenaleptal tesnení v tlačítkách nebo plast...Vydrží to jen jednu sezonu pak to zrezne i kdyz to oplachuji, loni jsem takto utopil jednu kameru-začala tect voda přes tlačítka...

díky za rady a návody

Jak ošetřit vodotěsné pouzdro na kameru?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

1x

Namazal jsem to normálně bílou kosmetickou vazelínou. Ani jsem nic jiného u sebe neměl. Ale ne kvůli konzervaci, ale protože do toho pouzdra teklo kolem tlačítek (vylíval jsem loužičku i z toho foťáku a je div, že to nezateklo nikam, kde by to uškodilo). Tak jsem to rozebral a promazal a složil zpět a od té doby je už třetí rok pokoj. Nechci vědět, co udělá vazelína s gumovým těsněním, když o tom tak přemýšlím.

Jinak tyhle krabičky jsou taková šidítka na jednu sezónu, předchozí po jedné sezóně popraskalo u pantů a zreznul ten čep (ale zatím pořád drží pohromědě), to druhé zatím nerezne (asi lepší materiál, i když je to úplně stejný výrobek), ale po třech sezónách už taky vypadá dost opotřebeně (začíná už být i zažloutlé). Ono při ceně 600 korun i s tím foťákem ani žádné zázraky nečekám. Druhé jsem kupoval, protože to první jsem nemohl najít a při té ceně jsem to považoval za jednodušší.

hodnocení

tak to zkusim striknout sprejem silikonovým ty tlačítka, stejný sprej jako se pouziva na postrikovace zahradní na tesnení, nepokazim to?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]