Nejste přihlášen/a.
Když nastane situace , že jsem v zahraničí a volám na jiné zahraniční číslo, jaká bude výsledná cena? Především, když to bude v různých zónách? Jde o to, že v ceníku mám ceník volání na zahraniční čísla (když volám na +xxx, i z ČR) a potom ceník, když jsem v zahraničí = roaming (tam mohou být i placené příchozí hovory)..
Budou se :
1.poplatky sčítat,
2. nebo se použije vyšší cena
3. nebo se použije pravidlo jsem v zahraničí (roaming)
4. nebo se použije pravidlo volání na zahraniční?
Ceník:
Typ zony ( příchozí hovor) / odchozí-roaming vs odchozí-na zahraničí | SMS-roaming vs SMS-na-zahraničí
Zóna 1 : (0) 2.50 vs 5 | 1.50 vs 2
Zóna 2 : (20) 30 vs 10 | 10 vs 5
Zóna 3 : (50) 70 vs 30 |14 vs 5
K existeci bodů 2 a 3: Ano, přestože roaming je dražší než do zahraničí, taková situace může nastat, například když jsem v Kanadě(Brazílii) a Volám do Švýcarska a nebo v Šv. a volám do Kanady (Brazílie)!
(Jako bonus, ty zóny nejsou uplně ekvivalentní : například Zóna 2 pro roaming : zbytek Evropy,USA,Kanada,Rusko,Čína, Izra,Egypt,Hong), ale pro volání do zahraničí je : ČÍNA = Zóna 3, Kanada Zóna 3, Egypt Zóna 3
Pokud máte možnost, tak si na takovéto hovory pořiďte SIM Vodafone. Na rozdíl od všech dvou ostatních operátorů si u Vodafone můžete povolit volání přes WiFi a pak pokud jste v dosahu WiFi tak voláte za domácí český tarif. Například v mém případě volám z Turecka za 0.50 Kč/minutu po celé EU a podle ceníku do dalších zon. Obdobně SMS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.