Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena hovoru na zahraniční číslo ze zahraničí

Od: herd® odpovědí: 2 změna:

Když nastane situace , že jsem v zahraničí a volám na jiné zahraniční číslo, jaká bude výsledná cena? Především, když to bude v různých zónách? Jde o to, že v ceníku mám ceník volání na zahraniční čísla (když volám na +xxx, i z ČR) a potom ceník, když jsem v zahraničí = roaming (tam mohou být i placené příchozí hovory)..

Budou se :
1.poplatky sčítat,
2. nebo se použije vyšší cena
3. nebo se použije pravidlo jsem v zahraničí (roaming)
4. nebo se použije pravidlo volání na zahraniční?

Ceník:

Typ zony ( příchozí hovor) / odchozí-roaming vs odchozí-na zahraničí | SMS-roaming vs SMS-na-zahraničí

Zóna 1 : (0) 2.50 vs 5 | 1.50 vs 2
Zóna 2 : (20) 30 vs 10 | 10 vs 5
Zóna 3 : (50) 70 vs 30 |14 vs 5

K existeci bodů 2 a 3: Ano, přestože roaming je dražší než do zahraničí, taková situace může nastat, například když jsem v Kanadě(Brazílii) a Volám do Švýcarska a nebo v Šv. a volám do Kanady (Brazílie)!

(Jako bonus, ty zóny nejsou uplně ekvivalentní : například Zóna 2 pro roaming : zbytek Evropy,USA,Kanada,Rusko,Čína, Izra,Egypt,Hong), ale pro volání do zahraničí je : ČÍNA = Zóna 3, Kanada Zóna 3, Egypt Zóna 3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
V tomto případě to vidím na dotaz u vašeho poskytovatele telefonních služeb...a asi i písemný na toho "správného" pracovníka, na calll centrech bývají mnohdy brigádníci... kteří vám "něco" řeknou, mnohdy skutečnosti na hony vzdálené; pokud to tedy potřebujete nutně vědět. Další možnost je si to odzkoušet...

hodnocení

0x

Pokud máte možnost, tak si na takovéto hovory pořiďte SIM Vodafone. Na rozdíl od všech dvou ostatních operátorů si u Vodafone můžete povolit volání přes WiFi a pak pokud jste v dosahu WiFi tak voláte za domácí český tarif. Například v mém případě volám z Turecka za 0.50 Kč/minutu po celé EU a podle ceníku do dalších zon. Obdobně SMS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]