Nejste přihlášen/a.
Mam cinsku miesacku, ktora sa prehrieva a tepelna poistka vo vinuti odpoji motor po chvili prace. Rozhodol som sa nahradit povodny motor silnejsim, ale neviem odhadnut, aky bol vykon povodneho motora.
Dostupne udaje : 1f asynchronny, s pomocnou fazou, trvalo pripojeny kondenzator 8uF. Otacky 1480 / minuta. Vinutie z vodica max 0.3 - 0.5mm, odhadom. Prud naprazdno bez zataze 0.7A, ked som sa snazil hriadel brzdit zovretim medzi dva kusy dreva v kliestach, prud stupol na 0.85A. Je mozne z tychto udajov odhadnut vykon?
Povodne planovany novy 1 kW motor je mozno prilis silny a postaci nieco medzi 500 - 1000 W. Mechanicky je tam remenica tak 1 : 10 medzi hriadelom a kolesom na pohon bubna, ten ma po obvode ozubenie.
Myslíte si,že silnejší bude vadiť? Stará 250 l miešačka mala trojfázový 4- 5,5 kW elektromotor moja 125 l má cca 800 W,no 3-fázový. Čiže,ak tak dáte 1-1,5 kW jednofázový tak budete mať kľud.
Větší a silnější motor nebude vadit, pokud tam není ještě jiná závada.
Takže kromě toho, že se tam větší motor bude těžko napasovávat, tak při první příležitosti ukroutí hřídel v převodovce nebo hřídel k bubnu nebo něco slabého po cestě (třeba ohobluje ozubení).
A míchačku s motorem 4 až 5,5kW - to asi stavěl někdo z dílů, co našel na šrotišti. Protože motor 4kW mám na cirkulárce a tam s ním přeříznu tvrdé dřevo za několik sekund, ale u míchačky nepotřebuju mít namícháno za několik sekund, protože tam ani nestihnu naházet materiál.
Když máš znalosti tak můžeš výkon i odhadovat. Problém je, že to může dělat pouze ten, kdo tu míchačku fyzicky vlastní a to jsi ty.
Já a většína ostatních zkusí raději najít nějaký štítek, ze kterého ty požadované informace zjistím.
A když nebude štítek, tak mužou pomoct zástavbové rozměry a připojovací rozměry motoru.
To je mala miesacka na beton / maltu. Objem bubna tusim 120 litrov. S problemami to miesalo pol vreca cementu (12 - 15 kg) a nejaky ten strk a vodu k tomu. Po chvili sa to zastavi, lebo na vinuti motora je integrovana tepelna poistka.
Nieco ako toto hornbach.sk/...
Nafotit ju neviem, domov som zobral len motor, miesacka je na chate.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.