Nejste přihlášen/a.
Tohle jsem už napsal jako odpověď k 2 roky starému článku. Proto to raději založím znovu.
Nějak se ztrácím v pojmech. I zde na diskuzi se názory hodně rozcházejí. Někdo píše, že aby mohla elektrokoloběžka na silnici, musí mít max. 250W. V obchodech se nabízí obrovské množství elektrokoloběžek. Většinou 500W a více. 250W pro dospělého snad ani neexistuje. Takže v silničním provozu můžou jezdit jen děti na dětských modelech, dospělí mají smůlu a musí vedle dítěte za provozu utíkat?
Rady k elektrokoloběžkám na Heuréce: elektrokolobezky.heureka./...
Technicky je koloběžka s výkonem do 1000 W a maximální rychlostí do 25 km/h považována za kolo. Patří tedy na cyklostezky nebo silnice.
A hned na to kousek níže:
Po cyklostezkách můžete jezdit až 25 km/h. Stejně tak i na silnici, avšak pouze pokud má koloběžka pod 500 W výkonu.
Aby toho nebylo málo, dočetl jsem se vláknu Poraďte:
Kupujte elektrokolověžky zn. Blata, je to jediná značka, která má schválení od MDCR na prodej v ČR. Na co dostali schválení, když ty ekoloběžky nesmí jezdit? V tom už aby se čert vyznal. Je tu někdo od dopravní policie nebo z dopravního inspektorátu, aby nám to konečně vysvětlil tak, jak to je podle zákona? Připadá mi, že je ČR jeden veliký Kocourkov.
Já to vidím asi tak: el.koloběžky jsou na silnici nebezpečím pro řidiče a na chodníku pro chodce. Částečně je to také tím, že ti co na nich jezdí, jsou dost často bezohlední a chovají se jak na chodníku, tak na silnici, jako když jim ten prostor patří. Prostě nešťastný vynález.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.