Nejste přihlášen/a.
Ze tadní strany desky plošňáku je "pár" součastek...problém může být tam nebo ústředna. Je to typ DT, který znemožňuje odposlech... vy můžete udělat jednu věc a to nahlásit problém tomu, kdo má opravy DT na starosti. I kdybyste měl fungl funkční náhradní telefon, stejně ho nenaprogramujete...každý byt to má jinak a pokud to neznáte...a svými zásahy v systému uděláte brajgl a to bude pro vás mnohem dražší, oprava znalým...celého systému...a jen po změření napětí, které je mimochodem v pořádku, NIC nezjistíte. Takže nahlásit a nestrkat do toho prsty. Je to pro mě mnohem pracnější, když bylo do zařízení zasahováno, než běžná oprava...kde člověk ví, co může čekat.
Během mého psaní se objevil příspěvek vibe2 a taky přesně popsal to, o čem to je...
Jen doplním, aby bylo jasno...
dnes 17:19
TED-001 je digitální Alcad (španělská firma, prodává Antech Břeclav)
TED-001 ... telefon s utajenou komunikací, digitální systém, na odkazu je i manuál.
antech.eu/...
Zajištěte si školeného opraváře.
To je zařízení domu, ne vaše, takže nehrabat do toho , než zaplatíte rozdrbání a dání dohromady elektrikářem, mohou to předepsat k úhradě jako neoprávněný zásah do společného majetku
To že to píská bude způsobeno špatným zavěšením někoho z nájemníků a mikrotelefon chytá zpětnou vazbu. Napájení je tuším 12V takže 10V je OK. To že to chrčí při zvonění je vpořádku, protože se zvoní střídavým napětím a to je slyšet ve sluchátku, když ho máte na uchu. Takže jsem vpodstatě neshledal závadu. Předpokádám že telefon je TED-001
U sousedů to dělá ty zvuky také? Někdy do zvonkového tabla u vchodu naprší nebo tam za čas nalítá prach, případně zapracují pavouci a mikrofon se "ucpe" nebo to i ucpáním hodí zpětnou vazbu(mikrofon-reproduktor) a potom to "píská"-parkrát jsem to už řešil/čistil. Rozebrat tablo a podívat se k mikrofonu a reproduktoru, maximálně nový modul "mluvítka/dorozumívátka". Obrázek D.T.(elektronický vrátný) Urmet po osmnácti letech
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.