Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domovní telefon měření

Od: iano odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, blbne mi DT s tím že sice funguje ale v pozadí zní nepřerušovaný tón který ruší a ještě když se ptám kdo zvoní tak to dost chrčí.
Naměřil jsem na vstupu 10.5V
Jaké hodnoty mám měřit případně další postup?
Panelák 8 pater vchod má 23 bytů pro info.
Ps nevím proč se otočily fotky.

Domovní telefon měření
Domovní telefon měření #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ze tadní strany desky plošňáku je "pár" součastek...problém může být tam nebo ústředna. Je to typ DT, který znemožňuje odposlech... vy můžete udělat jednu věc a to nahlásit problém tomu, kdo má opravy DT na starosti. I kdybyste měl fungl funkční náhradní telefon, stejně ho nenaprogramujete...každý byt to má jinak a pokud to neznáte...a svými zásahy v systému uděláte brajgl a to bude pro vás mnohem dražší, oprava znalým...celého systému...a jen po změření napětí, které je mimochodem v pořádku, NIC nezjistíte. Takže nahlásit a nestrkat do toho prsty. Je to pro mě mnohem pracnější, když bylo do zařízení zasahováno, než běžná oprava...kde člověk ví, co může čekat.

Během mého psaní se objevil příspěvek vibe2 a taky přesně popsal to, o čem to je...

doplněno 06.08.23 17:43:

Jen doplním, aby bylo jasno...

dnes 17:19

TED-001 je digitální Alcad (španělská firma, prodává Antech Břeclav)

TED-001 ... telefon s utajenou komunikací, digitální systém, na odkazu je i manuál.

antech.eu/...

Zajištěte si školeného opraváře.

111®
hodnocení

1x

To je zařízení domu, ne vaše, takže nehrabat do toho , než zaplatíte rozdrbání a dání dohromady elektrikářem, mohou to předepsat k úhradě jako neoprávněný zásah do společného majetku

111®
hodnocení

0x

To že to píská bude způsobeno špatným zavěšením někoho z nájemníků a mikrotelefon chytá zpětnou vazbu. Napájení je tuším 12V takže 10V je OK. To že to chrčí při zvonění je vpořádku, protože se zvoní střídavým napětím a to je slyšet ve sluchátku, když ho máte na uchu. Takže jsem vpodstatě neshledal závadu. Předpokádám že telefon je TED-001

iano
hodnocení

No právě že to chrčí (šumí) když se ptám kdo zvoní a nerozumím co říká protistrana. Dříve to nedělalo.

111®
hodnocení

0x

jenom tobě nebo i sousedům? Nahlásit na správu domu

iano
hodnocení

Nezjišťoval jsem. Asi budu muset ale chtěl jsem si poradit sám.

hodnocení

0x

To není obyčejný telefon, ale digitální a napájený ze sběrnice co tvoří dva vodiče... Tak bych viděl zádrhel v nějakém přetěžování sběrnice, či vadný přístroj nebo vadná ústředna. Lepší by bylo zkusit jak to jde sousedům...

111®
hodnocení

0x
Tak by mne zajimalo zapojení a kde se to analoguje
vibe2*

TED-001 je digitální Alcad (španělská firma, prodává Antech Břeclav)

TED-001 ... telefon s utajenou komunikací, digitální systém, na odkazu je i manuál.

antech.eu/...

Zajištěte si školeného opraváře.

hodnocení

0x

To je spolocne zariadenie bytoveho domu, kontaktujte spravcu a opiste mu poruchu, pride firma, ktora to montuje a servisuje. Cbyba moze byt mimo vasho bytu a nejakym laickym zasahovanim mozete znefunkcnit cely system = zaplatite opravu.

olinl
hodnocení

0x

U sousedů to dělá ty zvuky také? Někdy do zvonkového tabla u vchodu naprší nebo tam za čas nalítá prach, případně zapracují pavouci a mikrofon se "ucpe" nebo to i ucpáním hodí zpětnou vazbu(mikrofon-reproduktor) a potom to "píská"-parkrát jsem to už řešil/čistil. Rozebrat tablo a podívat se k mikrofonu a reproduktoru, maximálně nový modul "mluvítka/dorozumívátka". Obrázek D.T.(elektronický vrátný) Urmet po osmnácti letech

Domovní telefon měření #3
Domovní telefon měření #4
vibe2*

Ja, ja - ale tohle není Urmet ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]