Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám obyčejnou nabíječku na nabíjecí baterie Ni-Cd, dnes jsem si koupil nab. baterie Ni-MH, mohu je nabíjet na této nabíječce? Pokud ne co by se stalo? DěKuji
Citace:
" Pokud nabíječ umí nabíjet jen NiCd a není pro NiMH naprogramován, raději nepoužívat. Velký proud, který by nabíječ mohl nastavit, by články NiMH pravděpodobně poškodil."
Zdroj:
airsoft.martinjeu.com/...
Souhlas téměř úplně se ostatními. Záleží jen na tom jestli je to tzv. "inteligentní, automatická" nabíječka nebo obyčejný zdroj proudu. Inteligentní nabíječka nepozná že je nabitý článek. NiMH se chová trochu jinak než NiCd. Může se tedy stát, že ho poškodí nadproudem. Normální, hloupá nabíječka, u které známe nabíjecí proud a pohlídáme si dobu a konec nabíjení sami, by to mohla umět. Takže jak napsali kolegové. Jste-li laik, radši koupit novou.
Jedna rada. Doporučuji koupit takovou, která umí nabíjet každý článek samostatně. Ne ty, kde jsou nabíjeny třeba dva články v sérii. Důvod je jeden. Nikdy ty články nestárnou rovnoměrně. A čím jsou starší, tím rozdílnější dobu nabíjení potřebují. Nabíjíte-li takové články v serii(2-4), nebudou nikdy všechny nabity na 100%. Pokud nabíječka umí nabíjet každý článek samostatně, nabije vždy každý článek naplno.
Souhlas, nicméně pokud je to obyčejný zdroj proudu, nebývá na něm napsán typ baterek, tam najdem maximálně výstupní napětí, vlepším případě možná i proud...
Pokud mám zařízení, které používá sudý počet baterek (mám takových většinu), nebojím se dvojici nabíjet stejným režimem, stejně pak obě vyhodím najednou, jsou to prostě ségry dvojčata, z jedné koupě a se stejnou zátěží, prostě vždy spolu až do ekolikvidace...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.