Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová lednička hodně hřeje

Od: hankas® odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer, nová lednice hodně hřeje na boční straně,asi uprostřed ,nedá se na tom udržet ruka, tak jsem jí vypla. Je to Samsung lednice s mrazákem dole planeo.cz/... Nejde mi snížit mrazák na míň než -15 °C,nebo to neumím. Když chci nastavit na míň, tak začne pípat a snížit stupně už nejdou. Zatím si s tím nevím rady, tak se raději zeptám,než bych jí zničila. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Dřív lednice měly teplý poctivý žebrovaný výměník jen vzadu a vše ostatní bylo studené. U novějších ledniček už takový žebrovaný výměník často není a teplo odvádí i boční stěny,což dost omezuje těsnou vestavbu. Ale zase by to za normálního provozu nemělo být tak, že na tom neudržíte ruku, snad jen v prvních hodinách po spuštění.

hodnocení

3x
Máte dodrženy odstupy od stěn, od okolních předmětů? Může tam volně proudit vzduch? A mrazák je na -18st., udržovat teplejší mrazák nemá význam, většinou... Pokud si pálíte ruku, reklamujte...nesetkal jsem se s takovým problémem... A Planeo.cz momentálně mimo provoz..
hodnocení

Ano , zatím nestojí u zdi,ale teplo v bytě máme , tak nevím.

hodnocení

3x

To je v pořádku. Boční stěna slouží jako chladič. Až se vnitřní prostor vychladí, sníží se i teplota boční stěny. Jestli to chcete urychlit, můžete ji napoprvé ofukovat ventilátorem.

hodnocení

3x

Optimální teplota v mrazáku je -18 až -23 stupňů. Pokud chcete kolem -5, stačí "špatně" nastavit termostat v běžné lednici.

hodnocení

0x
A kolik stupňů byste v mrazáku chtěla mít? Od toho snad mrazák je, aby mrazil..
hodnocení

Já jsem si myslela, že tak -5 °C by stačilo *smich*,ale vidím,že musí být alespoň těch - 15 *sok*

riva

Extra mrazák má snad optimum -18 st.C aby potraviny vydržely "navěky". To u těch lednic s mrazákem byla jeho teplota -5 st. C, ale potraviny tam (papírově) dlouho nevydržely.

111®
hodnocení

0x

Ale když boky nehřejí tak lednice obvykle nechladí..

petrm
hodnocení

0x

Předpokládal bych, že ke každé nové ledničce je návod, kde je popsáno, jak ji používat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]