Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krokový motor - detent/holding torque

Od: noname odpovědí: 1 změna:

Ahoj,

spočetl jsem si potřebný točivý moment pro roztočení válce (přes moment setrvačnosti, úhlovou rychlost a moment hybnosti). Pohonem bude krokový motor, jelikož bude v nějakém cyklu vždy zastavovat. Jenže nevím, jak krokový motor navolit, resp. já už jeden mám a nevím, zda to utáhne. Našel jsem k němu prospekt a tam jsou dva údaje (Holding torque a Detent torque). Samozřejmě, že už jsem googlil, jaký je mezi nimi rozdíl a co zhruba znamenají. Nicméně, netroufnu si tvrdit, který z těchto dvou momentů je směrodatný pro volbu krokového pohonu (a porovnání s mým výpočtem). Ony se taky dost liší (dle tabulky holding=1,1 Nm, detent = 0,035 Nm).

Díky moc

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Z tohoto není směrodatné ani jedno, obojí je moment, který motor udrží, když je zastavený. Holding je pod napětím v konkrétní pozici, detent je naprázdno bez napětí.
Ikdyž v podstatě holding je maximální krouťák, Které motor zvládne, ale vás bude zajímat i křivka závislosti momentu a otáček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]